Sari la conținut


Iliescu Bogdan

Membru din 10 dec 2014
Deconectat Ultima activitate apr 12 2017 07:20
-----

Posturi făcute de mine

În topic: Intrebari si raspunsuri pe diverse teme

02 aprilie 2017 - 05:59

Silvia,
Da, asta i se poate intampla oricui, daca a stat mai mult timp - macar doua luni - in afara Romaniei. La fel de "straini" cum ti se par tie romanii dupa ce te-ai intors in Romania dupa un timp ceva mai lung, la fel de straina li se pari si tu lor.
Oricine a stat mai mult timp in "afara" incepe sa scape de crisparea/ frica/ agresivitatea specifica romanilor, motiv pentru care incepe sa para un strain prin atitudinea relaxata si destinsa pe care o are, mai nou.
...Si da, se schimba si aspectul figurii, de aia ati fost interpelate in engleza.

Cam ce povestesti tu mi s-a intamplat si mie, asta pana sa ma tzaranizez la loc. :rolleyes: :rolleyes:

În topic: LUMEA NOASTRA, INCOTRO? CATRE CE NE INDREPTAM SI UNDE URMEAZA SA AJUGEM?

01 aprilie 2017 - 11:55

Gabi,

Trebuie sa te informez ca Parlamentul European este condus de mai mult timp de PPE, adica Partidul Popular European, care nu are nici o legatura cu democratia.
Helloou ...!!! ... :emoticon-0100-smile:

Dana,

Ce se intampla acum in America cu "Famila Clinton" este o urmare a atacului pe care aceasta familie l-a declansat impotriva lui Trump si a republicanilor, acuzandu-i ca ar fi castigat alegerile prezidentiale mergand pe mana si pe ajutorul rusilor.
E mai exact un contraatac al republicanilor, menit sa-i oblige pe democrati sa-i apere pe sotii Clinton si-n acest fel sa nu-i mai poata acuza pe ei de combinatii cu rusii. Aici vorbim de un joker pe care republicanii il aveau in maneca mai demult - posibil primit de la rusi - si pe care l-au pus pe masa acum, cand stuatia a cerut-o. :cool:

În topic: Intrebari si raspunsuri pe diverse teme

23 martie 2017 - 04:12

Bai frate...

:emoticon-0140-rofl: :emoticon-0140-rofl: :emoticon-0140-rofl:

Dragilor, stiti cand incepem sa-mbatranim? Cand incepem s-avem convingeri.
Si din ce convingerile noastre sunt mai puternice si mai greu de negociat, din aia suntem mai batrani.

Gabi, mai relaxeaza-te si tu...
Oricum, sa stii ca-ti respect convingerile !!

:emoticon-0140-rofl: :emoticon-0140-rofl: :emoticon-0140-rofl: :emoticon-0140-rofl:

În topic: Intrebari si raspunsuri pe diverse teme

16 martie 2017 - 07:15

Gabi,

E clar ca si eu bajbai dupa raspunsuri la fel ca tine sau ca Dana, si faptul ca ne aflam cu t0tii aici e un lucru bun : bajbaim impreuna. :emoticon-0105-wink:
Cea mai rafinata daca vrei descriere a morfologiei omenesti am intalnit-o in expunerea romanilor, care, in bunul lor obicei de a consemna totul au ajuns sa detina scrieri extrem de valoroase, in baza carora au format mai apoi scoli de filozofie. Ei spun ca omul este alcatuit din trei aspecte si nu doar din doua : partea fizica, sufletul si... intelectul, care mai e denumit si partea conducatoare a sufletului. Tot ei mai spun ca trupul nu ne apartine, il avem in folosinta temporara, ca - atentie - nici sufletul nu ne apartine definitiv intrucat ii apartine lui Dumnezeu, unde se va si intoarce, dar totusi ceea ce este AL NOSTRU este intelectul.
Nu stiu daca ati auzit vreodata vorbindu-se la biserica despre sufletul animalelor, dar daca nu, pot sa va redau o idee simpla si clara : animalele nu au suflet, numai omul are. :cool: Hai pe bune? Pai si atunci suflarea de viata din ele - ca totusi sunt vii - ce este?
Au si animale suflet, of course, la fel cum au si trup, insa nu au intelect. Asta le lipseste in comparatie cu omul, iar asta e ceva evident.
Daca asta e diferenta dintre noi si ele, faptul ca noi posedam un intelect in timp ce ele nu, inseamna ca INTELECTUL E CEL CARE NE DEFINESTE CA OAMENI, si NU SUFLETUL.

Ei, hai sa va vad acu'...

Imagine postată

În topic: Intrebari si raspunsuri pe diverse teme

12 martie 2017 - 09:49

Nici eu nu stiu lucrurile astea, tot ce inteleg e ca s-ar putea incadra pe undeva pe la spiritism, despre care tot ce stiu ar fi ca poti sa chemi "spiritele" prin anumite ritualuri, care ... habar nu am ce vor face. N-am asistat niciodata la asa ceva si nici n-am vrut sa iau parte la asa ceva... Nu stiu de ce, dar am asa o senzatie ca "nu e bine".
Am fost la Campina, la casa memoriala B.P.Hasdeu, unde am vazut anumite documente - fotografii, manuscrise - pe care dl. Hasdeu le-a facut in cadrul sedintelor de spiritism in timp ce incerca sa ia legatura cu spiritul fiicei d-sale, care murise de tuberculoza la numai 18 ani. Asta a fost singura mea legatura total paralela si indirecta cu spiritismul, si nici nu-mi doresc mai mult. :rolleyes:
O intamplare interesanta pe care totusi pot sa ti-o povestesc, ma mai gandesc la ea asa din cand in cand, l-a avut ca erou pe un fost coleg de facultate :cool: . Din ce mi-a povestit, a ajuns intr-o dupa amiaza acasa, era cam unu jumate - doua, a mancat ceva si s-a intins pe canapeaua din sufragerie "sa stea un pic", inainte sa se apuce de tocit. Si in timp ce statea el asa un pic si-l lua somnul incet incet, deodata s-a vazut cum dormea. Adica el, s-a vazut pe el in timp ce dormea, cica statea langa canapea si se uita la Melcu' (adica el) intins pe canapea, cu ciorapii in carouri in picioare. Mi-a mai povestit ca "s-a speriat ingrozitor", a intrat in panica si s-a trezit cumva brusc, in timp ce se zgaia la tavan cu ochi de cotobelc.
Din ce am inteles eu pana acum aici a fost un fenomen de decorporalizare, in care o parte din el a iesit la plimbare.
Romanii din antichitate erau convinsi ca omul e alcatuit din trei componente mari si nu din doua, anume partea fizica, sufletul si intelectul. Dintre toate astea, ei considerau ca omul ar fi partea cu intelectul, pe care o mai numeau si "partea conducatoare a sufletului".
Daca stam un pic sa ne gandim la folclorul crestin, aici se spune ca daca faci lucruri rele, daca pacatuiesti fara numar, sufletul tau ajunge in iad. E interesant de ce se intampla una ca asta, atata timp cat omul isi foloseste mintea si nu sufletul, adica tocmai partea conducatoare a sufletului, ca sa faca ilegalitatile respective.
O alta intamplare, nu la fel de spectaculoasa dar asta mi s-a intamplat mie, a fost cam asa. Era cam tot in vremea facultatii, in timpul verii, cald rau afara, se innoptase deja iar eu m-am dus la nani. Eram in camera mea, geamul larg deschis, nu stiu de cand adormisem, cand am auzit un zgomot de geam spart undeva in apropiere. Deci dormeam, am auzit un zgomot de geam spart, asa oarecum vag, ca prin vata, m-am trezit, si cand m-am trezit am auzit in continuare zgomotul respectiv, de asta data mult mai puternic, oarecum cristalin, cu o senzatie de ceva "brusc" in interiorul meu.
Cat dureaza zgomotul unui geam spart? Trei zecimi de secunda? Poate doua? Probabil ca in situatia aia cinci sutimi de secunda au fost ocupate de zgomotul "indepartat", ca restul de urmatoarele doua zecimi sau o zecime si jumatate de secunda sa fi fost ocupate de zgomotul de aproape. Repet, cand m-am trezit aveam senzatia de ceva "brusc", de o zgaltaiala interioara, ca si cum as fi izbit undeva in ceva, cu forta.
Daca in mod obisnuit zgomotul de geam spart e ZBANG ! si atat, in situatia de care-ti povestesc a fost ceva LUNG, sau asa l-am perceput eu. Ceva de genul zbaaaaaaang....Sau mai bine zis zbaAAAAANG !!
Ce se intamplase : vecinul meu de apartament, adica din apartamentul perete in perete cu mine, a considerat necesar sa arunce cu un obiect in geamul de la camera lui, care s-a spart buf.
Daca am incercat sa-mi explic dupa aia ce-a fost cu senzatia aia de "brusc", de zgaltaiala interioara, am ajuns la concluzia ca o parte din mine plecase intr-o plimbarica de noapte si, cand s-a produs zgomotul respectiv s-a intors repede-repede inapoi.