Sari la conținut


Gabriel_S

Membru din 07 feb 2012
Deconectat Ultima activitate mari:22:43:
*****

Posturi făcute de mine

În topic: SCOALA PRODUCE OAMENI SAU IDIOTI?

mari:22:43:

Vezi postDana, pe 22 august 2017 - 05:37 , a spus:

In ultimii ani... se intampla multe fenomene.
Cam toate incep de la dreptul la libertatea de a fi asa cum vrei, cum doresti si cum te taie capul... un drept incontestabil pe care il are (sau ar trebui sa il aiba) fiecare fiinta umana... insa un drept despre care se cam uita ce presupune el si anume... responsabilitatea aferenta.
Sigur ca scoala, oricare ar fi ea si orice ar fi prin ea, intelege nobletea muncii ei si responsabilitatea pe care o are. Nu cred ca exista vreo scoala in care sa se predea lectii de nesimtire, in care sa se incurajeze violenta, in care vreun dascal sa aprobe aplaudand obraznicia si vulgaritatea. Nu stiu sa fie asa ceva si nici nu-mi pot imagina astfel de situatii.
Insa, asa cum spuneam, scoala nu poate face totul de una singura, ea nu este desprinsa de contextul social in care exista; si construieste multe pe baza... si cu ajutorul... parintilor, societatii in general.
Intr-o lume plina de exemple ciudate... incepand de la jocuri / filme cu violenta insistenta si consistenta (a caror abordare permanenta te pot face, cred, mai putin sensibil in fata ideii de suferinta, durere fizica si/sau psihico-emotionala)... si trecand prin toate situatiile vazute, auzite, comentate si promovate chiar (in numele "puterii" din personalitate, din felul de a fi)... cred ca nu e foarte greu de pierdut emotii si impresii senzoriale care, daca ar fi si daca s-ar insista in cultivarea lor, ar ajuta omul sa fie mult mai atent cum se comporta cu cei din jur.
Poate ca nici scoala nu este suficient de prezenta in educarea tinerilor, sa incercam sa recunoastem carentele scolii fara ipocrizie, insa consder ca scoala oricum nu poate rezolva problemele unei societati de una singura, fara sprijinul societatii. Cred ca nu doar acum, ci niciodata nu a putut.
Asa ca... vin si eu cu o intrebare: oare societatea sprijina scoala si sensul acesteia?...
Daca nu, atunci de ce oare?... si mai ales de unde emiterea asteptarilor uriase ale societatii de la ea, scoala?...
Daca da, atunci cum?... sub ce forme concrete putem zice si crede ca acest sprijin si sustinere exista?...
Dana, cand parintii asteapta sa fie ajutati de scoala sau de societate sa-si educe copiii, ceva nu este in ordine. In mod similar, ma gandesc, cand scoala asteapta de la parinti sau de la societate sa fie ajutata sa educe elevi, ceva nu este ok.
Vezi la fel?

În topic: POVESTE DIN 5 CUVINTE

mari:22:02:

sau una cu influenta si...

În topic: SCOALA PRODUCE OAMENI SAU IDIOTI?

20 august 2017 - 09:28

Dana, eu nu m-am gandit ca intrebarile sa iti fie adresate tie, in sensul in care am dori sa aflam cum te raportezi tu la elevii tai.
Este interesant si asta, desigur. Insa nu este dreptul nostru sa te interogam profitand de forum si de prezenta ta langa noi.
Cum sunt deja ani de cand suntem impreuna, te cunoastem si stim ca vrei sa faci tot ce este mai bine sa-i ajuti pe elevi tai, ca profesor la o catedra...
si -presupunem- ca diriginta in mijlocul copiilor. Tu faci parte dintr-un colectiv de profesori...in mod deosebit despre acest colectiv vrem sa discutam.
Simti ca acest colectiv de profesori, simti ca acesti colegi ai tai, inteleg responsabilitatea pentru nubletea muncii lor, simt ca ei formeaza generatii de oameni...
si cauta sa se achite de responsabilitati in mod constient?

In ultimii ani am vazut un fenomen despre care eu nu am avut habar cu ani in urma: am vazut eleve (asadar, fete, nu baieti) atat de agresive, atat de nemiloase in relatia cu una dintre colegele lor...am vazut cum o batjocoreau si o loveau fara mila, cu cruzime, minute in sir... Iar o alta colega sau un coleg, filmau.
Ma gandeam: fetele acelea sunt needucate in familie, sunt lipsite de cei sapte ani de acasa. Au violenta verbala si fizica in sange.
Au obraznicia, vulgaritatea si nesimtirea "la degetul mic".
De la parintii lor, cred ca nu prea avem ce sa cerem (desi, eu as pretinde societatii sa gaseasca forme mai serioase de responsabilizare si a parintilor unor asemenea copii-problema). Insa, marturisesc: privind agresivitatea si nesimtirea unor asemenea fete (erau eleve!), ma gandeam ca nici scoala nu prea a fost prezenta in educarea lor.

Ma insel eu? Poate ma insel.

În topic: BUNA ZIUA, BUNA SEARA... SI ALTE FORME DE SALUTURI

20 august 2017 - 09:01

Multumim, Dana! Iti dorim si noi o vacanta frumoasa in continuare.
Noapte buna!

Imagine postată

În topic: Cand a fost ultima oara cand...?

18 august 2017 - 05:02

Eu nu umblu craina prin localuri ( :emoticon-0102-bigsmile: ), daca gelato nu este inghetata, habar nu am ce este.
Am cautat in Google si m-a dus la inghetata... D`aia am sarit repede cu inghetata :emoticon-0102-bigsmile:

Am cautat din nou si...uite: Imagine postată