Sari la conținut


AVORTUL, CRIMA IMPOTRIVA VIETII. Convingeri, atitudini, sustinere morala.(vorbim de avort ca optiune


328 răspunsuri la acest topic

#176 sieup'aici

  Membru avansat

 • Members
 • 6.749 posturi

Postat 30 martie 2012 - 05:56

Vezi postiulia, pe 21 martie 2012 - 07:32 , a spus:

Vezi postsieup'aici, pe 21 martie 2012 - 04:47 , a spus:

Poti sa justifici cu ceva, cat de minor, afirmatia? :)

Insinuezi ca nu as putea?

Da. Se discuta despre "necivilizatia" oamenilor de a avea mai multi copii. Justifica te rog, daca poti.

#177 o_ea

  Membru avansat

 • Members
 • 6.310 posturi

Postat 30 martie 2012 - 06:17

Vezi postiulia, pe 20 martie 2012 - 07:08 , a spus:

Vezi postfaust, pe 20 martie 2012 - 06:38 , a spus:

Daca imi aduc bine aminte Prigoana s-a zbatut ca sa fie aprobata aceasta lege a prostitutiei insa fara succes ,poate pe viitor.....insa eu as pune o alta intrebare:bun ,nu ar mai putea sa avorteze nici o femeie,natalitatea ar fi in crestere ,oricum si asa este in crestere (nu la noi dar la altii),ce ne facem cu mancarea si spatiile pe care putem sa le populam?nu putem sa distrugem padurile,nu putem sa secam marile si oceanele ,cautam prin spatiu o planeta?

Nu e cazul sa-ti faci griji, vorbim despre vremea in care oamenii vor fi suficient de educati incat sa realizeze ca, nu e cazul sa-si doreasca mai mult de 1-2 copii. :blink:

Am plecat de la afirmatia Veronikai "in momentul in care civilizatia va ajunge la un grad de evolutie atat de inalt incat ambele sexe din oricare mediu de viata si indiferent de pregatire sa cunoasca , sa aiba acces si sa foloseasca metodele de contraceptie potivite fiecaruia nu va mai fi necesar ca legislatia sa fie implicata sau nu in problema libertatii avortului, totul ar veni de la sine si orice cuplu va avea atati copii cati doreste si isi permite sa creasca....pana in acel moment, care cu siguranta va veni odata si odata vor exista mereu pareri pro si contra avortului. Concluzia mea este ca e o problema de educatie....poti observa clar doar din acest punct de vedere nivelul de educatie la care a ajuns o persoana sau un cuplu ..."
Faust vine cu urmatoarea idee "...insa eu as pune o alta intrebare:bun ,nu ar mai putea sa avorteze nici o femeie,natalitatea ar fi in crestere ,oricum si asa este in crestere (nu la noi dar la altii),ce ne facem cu mancarea si spatiile pe care putem sa le populam?nu putem sa distrugem padurile,nu putem sa secam marile si oceanele ,cautam prin spatiu o planeta?"

Iar eu nu am facut altceva decat sa-i spun ca traind in vremuri in care oamenii sunt atat de educati incat avortul nici nu mai intra in discutie,in care oamenii isi pot planifica viata cu maximum de luciditate, nu va fi cazul sa cautam o alta planeta.Adica saltul in evolutia omenirii va fi atat de mare incat grijile acestea vor deveni amintire.

#178 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.130 posturi

Postat 30 martie 2012 - 11:11

Este vorba de lipsa educatiei sau de lipsa vointei de a se educa?
Nu le stiu pe toate !!!

#179 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 01 aprilie 2012 - 12:07

Sau poate e vorba doar de inconstienta.

#180 sieup'aici

  Membru avansat

 • Members
 • 6.749 posturi

Postat 01 aprilie 2012 - 03:30

Este loc suficient pe planeta! De unde inventati chestia cu spatiul si mancarea, care nu ar ajunge? Daca le-ati auzit de undeva, sunt minciuni. Mancare se arunca, multa, ca sa se tina pretul ridicat, iar teritorii nefolosite sunt o multime. Dati o raita cu avionul pe rotocolul pamantului si veti vedea.

#181 o_ea

  Membru avansat

 • Members
 • 6.310 posturi

Postat 01 aprilie 2012 - 07:54

Vezi postGabisoleil, pe 30 martie 2012 - 11:11 , a spus:

Este vorba de lipsa educatiei sau de lipsa vointei de a se educa?

Este vorba despre ritmul fiecaruia .

#182 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.130 posturi

Postat 04 aprilie 2012 - 09:21

Vezi postsieup'aici, pe 01 aprilie 2012 - 03:30 , a spus:

Este loc suficient pe planeta! De unde inventati chestia cu spatiul si mancarea, care nu ar ajunge? Daca le-ati auzit de undeva, sunt minciuni. Mancare se arunca, multa, ca sa se tina pretul ridicat, iar teritorii nefolosite sunt o multime. Dati o raita cu avionul pe rotocolul pamantului si veti vedea.
Asta o spui tu. Altii spun altceva:

pulaţia lumii trebuie REDUSĂ cu 50%. Numai aşa naţiunile vor intra în Noua Ordine Mondială". Declaraţiile care te vor şoca

Imagine postată
Foto: thechangingwar.blogspot.com
Citate ale unor oameni celebri, respectaţi de întreaga omenire ridică multe semne de întrebare. Teoriile conspiraţiei cu privire la viruşii concepuţi în laborator pentru decimarea omeniri ar putea fi adevărate dacă ar fi să considerăm ca adevărate vorbele acestor oameni.
Roosevelt, Grobaciov, Kissinger, Rockeffeler sau chiar Bill Gates au făcut mai multe declaraţii îngrijorătoare, care au fost cuprinse într-un material cel puţin interesant.
Declaraţiile oamenilor care conduc lumea:
***"Graviditatea ar trebui să fie o crima împotriva societăţii, cu excepţia cazului în care părinţii deţin un permis de la guvern. Toţi potenţialii părinţi ar trebui să fie indemnati la a folosi produse chimice contraceptive, guvernul furnizand antidoturi cetăţenilor alesi pentru fertilizare" - David Brower, directorul executiv Sierra Club
***"Societatea nu face nicio afacere, dacă permite degeneraţilor să-şi perpetueze specia" - Theodore Roosevelt
***"O populaţie totală mondială de 250-300 de milioane de persoane, cu 95% mai puţin decât în prezent, ar fi ideală" - Ted Turner, intr-un interviu pentru revista Audubon.
***"Există o singură temă în spatele eforturilor noastre: trebuie sa reducem nivelul populaţiei. Iar guvernele trebuie sa ne foloseasca metodele pentru a obtine rezultate curate si frumoase, sau vor primi mizeria pe care o avem în El Salvador, sau în Iran sau în Beirut. Populaţia este o problemă politică. Odată ce populaţia este scapata de sub control, este nevoie de guvern autoritar, chiar fascist, pentru reducerea ei.... Programul nostru în El Salvador nu a functionat. Nu am avut infrastructura care să-l susţină. Au fost al naibii de multi oameni ... Pentru a reduce într-adevăr populaţia, rapid, va trebui să trimiteti toţi bărbaţii la luptă şi sa ucideti un număr semnificativ de femei fertile ...Cel mai rapid mod de a reduce populatia este prin foamete, ca şi în Africa, sau prin boli cum ar fi Moartea Neagra " - Thomas Ferguson, Departamentul de Stat pentru Populaţie.
***"În căutarea unui nou duşman care să ne unească, ne-a venit ideea cu poluarea, ameninţarea încălzirii globale, lipsa apei, foametea şi potrivirea proiectelor de lege dupa ele.... Dar , uneori, în desemnarea lor ca inamic, cădem în capcana de a confunda simptomele de cauze. Toate aceste pericole sunt cauzate de intervenţia umană şi numai prin schimbarea atitudinilor şi a comportamentului oamenilor acestea pot fi depăşite. Atunci inseamna ca inamicul real este chiar umanitatea" - Alexander King, Bertrand Schneider - Fondator şi respectiv secretar, Clubul de la Roma, „Prima revoluţie globală" Pag 104-105, 1991.
***"Un cancer este o multiplicare necontrolată a celulelor, iar explozia demografică este o multiplicare necontrolată de oameni ... Noi trebuie să mutam eforturile noastre de la tratarea simptomelor la extirparea cancerului. Operaţiunea va cere multe decizii aparent brutale şi lipsite de inimă" - Paul Ehrlich , profesr la Stanford,în cartea : „Bomba numita Populaţie"
***"Eu cred că suprapopularea umană este problema fundamentală pe Pământ astăzi. Noi, oamenii, am devenit o boala: ***„Virusul-Om". Primele mele trei obiective principale ar fi : reducea populatiei umane la aproximativ 100 de milioane în întreaga lume, distrugerea infrastructurii industriale şi in al treilea rand sa vad cat mai multe zone pustii" - Dave Foreman
***"Noi trebuie să vorbim mai clar despre sexualitate, contracepţie, despre avort, despre valoarea controlului populatiei, deoarece, pe scurt, criza ecologică este criza populaţiei. Reduceti populaţia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atat de multe daune ecologice" - Mihail Gorbaciov
***"Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia SUA va necesita cantitati tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate. Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili. Populaţia lumii trebuie să fie redusa cu 50%" - Dr. Henry Kissinger
***"Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială" - David Rockefeller
***"Nimeni nu va intra în Noua Ordine Mondială decat in cazul în care el sau ea va face o promisiune pentru a se închina lui Lucifer. Nimeni nu va intra în New Age cu excepţia cazului în care el va lua o iniţiere luciferica" - David Spangler, director al Iniţiativei Planetare, Organizaţia Naţiunilor Unite si unul din fondatorii curentului New Age
***"Astăzi lumea are 6.8 miliarde de oameni (declaraţia a fost făcută în urmă cu câţiva ani). Si ar putea creste până la aproximativ nouă miliarde. Acum, dacă am face o treabă foarte eficienta cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate si control a reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10 sau chiar 15 la suta..!" - Bill Gates
Nu le stiu pe toate !!!

#183 sieup'aici

  Membru avansat

 • Members
 • 6.749 posturi

Postat 04 aprilie 2012 - 08:24

"Altii" au minti diabolice, pline de ura si minciuna.
Am citit odata ganduri ale unui filozof legionar. Nu-i spun numele, caci i-am apreciat mintea ascutita desi l-am depreciat ca om. Pentru el, oamenii se imparteau in 3 categorii. Precum caii de corvoada, de circ si de curse.
Caii de corvoada, ar fi fost, dupa cum imi pot da cu parerea fara sa supar pe nimeni p'aici, noi toti de citim randurile astea(daca sunt exceptii, le stiti doar voi, eu nu). Caii de circ, erau cei de genul Nadia Comeneci, Brad Pitt...
Caii de curse era...el de exemplu, un Eliade, un Edison, un Coanda. Caii de curse erau SINGURII ce meritau inmultiti, bagati in seama, hraniti. Ceilalti, puteau sa piara, nimeni nu-i stia, nimanui nu-i pasa.

#184 monica

  Membru avansat

 • Members
 • 5.651 posturi

Postat 05 aprilie 2012 - 06:57

te rog, gabi, nu cu astfel de poze... nu mai pot deschide topicul... :emoticon-0107-sweating:
sau tu chiar asta urmaresti? sa scapi de mine , macar aici?! :emoticon-0140-rofl:
si n-ai citit despre toate atrocitatile facute in lagarele de la auswitz, birchenau, dachau, etc... sa vezi acolo minti diabolice... si cand te gandesti ca multi dintre cei de acolo, care se intitulau "doctori", au scapat, bine merci, si au trait vieti de huzur prin america de sud.
sunt si raman....monica!

#185 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.130 posturi

Postat 06 aprilie 2012 - 09:19

Vezi postsieup'aici, pe 04 aprilie 2012 - 08:24 , a spus:

"Altii" au minti diabolice, pline de ura si minciuna.
Am citit odata ganduri ale unui filozof legionar. Nu-i spun numele, caci i-am apreciat mintea ascutita desi l-am depreciat ca om. Pentru el, oamenii se imparteau in 3 categorii. Precum caii de corvoada, de circ si de curse.
Caii de corvoada, ar fi fost, dupa cum imi pot da cu parerea fara sa supar pe nimeni p'aici, noi toti de citim randurile astea(daca sunt exceptii, le stiti doar voi, eu nu). Caii de circ, erau cei de genul Nadia Comeneci, Brad Pitt...
Caii de curse era...el de exemplu, un Eliade, un Edison, un Coanda. Caii de curse erau SINGURII ce meritau inmultiti, bagati in seama, hraniti. Ceilalti, puteau sa piara, nimeni nu-i stia, nimanui nu-i pasa.
Nu este nimic de suparat. Aceasta este realitatea asa cum este vazuta de catre acesti nebuni cu mintile infierbantate de patima stapanirii peste oameni.
Asa cum inteleg eu(am si dovezi in acest sens!!!) "Flacara mov" are un rol urias in formarea acestei conceptii despre oameni si despre viata.
Aproape toti sefii de guverne si multe alte persoane din aparatele de stat ale statelor lumii noastre, sunt interesati de ocultism, de spiritism si alte forme de demonism mai mult sau mai putin recunoscute public.
Nu le stiu pe toate !!!

#186 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.130 posturi

Postat 06 aprilie 2012 - 09:24

Vezi postmonica, pe 05 aprilie 2012 - 06:57 , a spus:

te rog, gabi, nu cu astfel de poze... nu mai pot deschide topicul... :emoticon-0107-sweating:
sau tu chiar asta urmaresti? sa scapi de mine , macar aici?! :emoticon-0140-rofl:
si n-ai citit despre toate atrocitatile facute in lagarele de la auswitz, birchenau, dachau, etc... sa vezi acolo minti diabolice... si cand te gandesti ca multi dintre cei de acolo, care se intitulau "doctori", au scapat, bine merci, si au trait vieti de huzur prin america de sud.
Cunosc, Monica, fenomenul fascist. Nenorocirea este ca el nu a fost sters din mintile oamenilor dornici de a domina lumea.
Diavolul da semne ca s-a cam plictisit de Om pe aceasta planeta si ar vrea sa se descotoroseasca de el.
Nu le stiu pe toate !!!

#187 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 07 aprilie 2012 - 06:50

Revenind la avorturi, arhimandritul Ghervasie Papaschevopoulus zicea:
"Eu, fiilor, astăzi sunt, mâine nu mai sunt. Dar să vă amintiti ceea ce vă voi spune. Vor veni multe nenorociri asupra omenirii. Cauza celor care există si a celor care vor mai veni - si desigur, a sângelui care se varsă în diferite războaie, sunt avorturile. Embrioanele pe care multi medici nu le consideră oameni întregi, se răzbună. Fiti încredintati că acesti copiii - chiar de o oră să fi fost conceptia - vor învia în ziua judecătii, asemenea tuturor oamenilor, dar vor fi orbi, din cauză că nu au fost botezati. Si vor cere socoteală mamelor lor: de ce i-au trimis astfel, neluminati? Cine le-a dat acest drept? ...As prefera să vă îmbrătisez la înmormântarea voastră ca desfrânate decât ca mame cu avorturi".

#188 monica

  Membru avansat

 • Members
 • 5.651 posturi

Postat 09 aprilie 2012 - 07:11

Vezi postclaucristi, pe 07 aprilie 2012 - 06:50 , a spus:

Revenind la avorturi, arhimandritul Ghervasie Papaschevopoulus zicea:
"Eu, fiilor, astăzi sunt, mâine nu mai sunt. Dar să vă amintiti ceea ce vă voi spune. Vor veni multe nenorociri asupra omenirii. Cauza celor care există si a celor care vor mai veni - si desigur, a sângelui care se varsă în diferite războaie, sunt avorturile. Embrioanele pe care multi medici nu le consideră oameni întregi, se răzbună. Fiti încredintati că acesti copiii - chiar de o oră să fi fost conceptia - vor învia în ziua judecătii, asemenea tuturor oamenilor, dar vor fi orbi, din cauză că nu au fost botezati. Si vor cere socoteală mamelor lor: de ce i-au trimis astfel, neluminati? Cine le-a dat acest drept? ...As prefera să vă îmbrătisez la înmormântarea voastră ca desfrânate decât ca mame cu avorturi".

crezi ca e preferabil a fi desfranata decat o femeie care a facut un avort?! n-as prea crede........ nici daca o spune sf.sfintilor.......
sunt si raman....monica!

#189 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 09 aprilie 2012 - 09:59

E un punct de vedere si...poate are dreptate. femeia desfranata nu ucide.

#190 monica

  Membru avansat

 • Members
 • 5.651 posturi

Postat 10 aprilie 2012 - 05:07

Vezi postclaucristi, pe 09 aprilie 2012 - 09:59 , a spus:

E un punct de vedere si...poate are dreptate. femeia desfranata nu ucide.

oare? as crede ca ucide sentimente si visuri! si cu ele oameni! nu este la fel?
sunt si raman....monica!

#191 sieup'aici

  Membru avansat

 • Members
 • 6.749 posturi

Postat 10 aprilie 2012 - 03:38

De preferat, sa nu fii niciuna nici alta :rolleyes:
Dar, cred si eu ca poti dormi mai bine si este o curatare mai usoara a cosntiintei, chiar si cand esti in viata, ca ti-ai vandut trupul sau ca ti-ai batjocurit trupul decat aceia ca ai omorat pe cineva. Cu atat mai mult, propriul copil.
(treaba cu copilul orb, nebotezat, n-am nici-o idee de unde a scos-o omul. Nu va exista imperfectiune si asta ar trebui sa o stie si el)

#192 monica

  Membru avansat

 • Members
 • 5.651 posturi

Postat 10 aprilie 2012 - 04:10

Vezi postsieup'aici, pe 10 aprilie 2012 - 03:38 , a spus:

De preferat, sa nu fii niciuna nici alta :rolleyes:
Dar, cred si eu ca poti dormi mai bine si este o curatare mai usoara a cosntiintei, chiar si cand esti in viata, ca ti-ai vandut trupul sau ca ti-ai batjocurit trupul decat aceia ca ai omorat pe cineva. Cu atat mai mult, propriul copil.
(treaba cu copilul orb, nebotezat, n-am nici-o idee de unde a scos-o omul. Nu va exista imperfectiune si asta ar trebui sa o stie si el)

care copil orb si nebotezat? sunt pe dinafara...... :rolleyes: si nu, nu ai dreptate, cand ajungi sa-ti vinzi trupul (deja ai renuntat de mult la visuri si sperante in multe domenii.... ) te-ai ucis pe tine.... asa ca te chemi tot criminal... si inca unul de adulti! capul pe perna ti-l culci fara sa te mai gandesti la nimic... fara sperante si visuri... cu un gol acolo cat... china!
sunt si raman....monica!

#193 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.130 posturi

Postat 10 aprilie 2012 - 11:19

Vezi postclaucristi, pe 07 aprilie 2012 - 06:50 , a spus:

Revenind la avorturi, arhimandritul Ghervasie Papaschevopoulus zicea:
"Eu, fiilor, astăzi sunt, mâine nu mai sunt. Dar să vă amintiti ceea ce vă voi spune. Vor veni multe nenorociri asupra omenirii. Cauza celor care există si a celor care vor mai veni - si desigur, a sângelui care se varsă în diferite războaie, sunt avorturile. Embrioanele pe care multi medici nu le consideră oameni întregi, se răzbună. Fiti încredintati că acesti copiii - chiar de o oră să fi fost conceptia - vor învia în ziua judecătii, asemenea tuturor oamenilor, dar vor fi orbi, din cauză că nu au fost botezati. Si vor cere socoteală mamelor lor: de ce i-au trimis astfel, neluminati? Cine le-a dat acest drept? ...As prefera să vă îmbrătisez la înmormântarea voastră ca desfrânate decât ca mame cu avorturi".
Uh... sper sa fim oameni rationali si sa nu dam crezare unor astfel de afirmatii lipsite de suport evanghelic dar si de logica. Ortodoxia a transformat Divinitatea intr-o Autoritate tiranica, fara mila si fara spirit de echitate. Nici macar atat spirit de dreptate si de mila cat are un muritor.
Sunt convinsa ca persoanele care fac avort si care sunt implicate in aceasta practica comit o faradelege si vor trebui sa dea socoteala pentru crimele comise. Insa copiii avortati nu au nici o vina pentru a fi inviati fara posibilitatea de a vedea. Dumnezeu nu este atat de nedrept si de tiran incat sa permita astfel de grozavii si in lumea de apoi.
Eu inteleg ca cineva sa militeze pentru viata si impotriva avortului dar nu sa spuna astfel de tampenii. Si inca cu referire la Dumnezeu.(scuze pentru exprimare!). Scopul nu scuza mijloacele. Asa dar, minciunile grosolane -pentru a-i speria pe oameni- nu-si au locul in mintea unui om moral care doreste sa dea sfaturi morale altora.

Vezi postclaucristi, pe 09 aprilie 2012 - 09:59 , a spus:

E un punct de vedere si...poate are dreptate. femeia desfranata nu ucide.
De acord. Insa, modul cum abordeaza subiectul si faptul ca apeleaza la mincina, il descalifica sa mai fie recunoscut ca un om al lui umnezeu. Eu am un principiu: Cine isi permite sa minta, isi permite multe.

Vezi postmonica, pe 10 aprilie 2012 - 05:07 , a spus:

oare? as crede ca ucide sentimente si visuri! si cu ele oameni! nu este la fel?
Termenul "desfranat/a" in acest caz ca si in viziunea bisericilor este mult mai larg decat sexul cu o persoana aflata sub obligatiile casatoriei. Inseamna si sexul premarital sau casatoriile nelegitimizate in care, nu sunt ucise nici vise si nici sentimente. Si totusi, din punctul de vedere al bisericilor crestine, este pacat(desfrau).
Nu le stiu pe toate !!!

#194 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.130 posturi

Postat 10 aprilie 2012 - 11:36

Vezi postsieup'aici, pe 10 aprilie 2012 - 03:38 , a spus:

De preferat, sa nu fii niciuna nici alta :rolleyes:
Dar, cred si eu ca poti dormi mai bine si este o curatare mai usoara a cosntiintei, chiar si cand esti in viata, ca ti-ai vandut trupul sau ca ti-ai batjocurit trupul decat aceia ca ai omorat pe cineva. Cu atat mai mult, propriul copil.
(treaba cu copilul orb, nebotezat, n-am nici-o idee de unde a scos-o omul. Nu va exista imperfectiune si asta ar trebui sa o stie si el)
Pai, de unde sa o stie daca nu a citit Biblia ci s-a rezumat doar la canoanele bisericiesti si la "basmele babesti" cu bau-bau si varcolaci...din Evul Mediu? In orice caz, rationamentul tau("Dar, cred si eu ca poti dormi mai bine si este o curatare mai usoara a cosntiintei, chiar si cand esti in viata, ca ti-ai vandut trupul sau ca ti-ai batjocurit trupul decat aceia ca ai omorat pe cineva. Cu atat mai mult, propriul copil".) este sanatos si potrivit cu Evanghelia care spune "Şi Isus le -a zis: ,,Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu!"(Matei 21:31).
Isus nu incurajeaza aici necinstea sau curvia dar, daca in unele situatii "curvia" poate implica -cum am amintit mai sus in postarea precedenta- iubire fara nici o forma de incalcare a dreptului la viata al altei persoane sau fara nici o nedreptate facuta cuiva, avortul este o crima in cel mai explicit mod.
Nu le stiu pe toate !!!

#195 monica

  Membru avansat

 • Members
 • 5.651 posturi

Postat 11 aprilie 2012 - 10:33

Vezi postGabisoleil, pe 10 aprilie 2012 - 11:36 , a spus:

Pai, de unde sa o stie daca nu a citit Biblia ci s-a rezumat doar la canoanele bisericiesti si la "basmele babesti" cu bau-bau si varcolaci...din Evul Mediu? In orice caz, rationamentul tau("Dar, cred si eu ca poti dormi mai bine si este o curatare mai usoara a cosntiintei, chiar si cand esti in viata, ca ti-ai vandut trupul sau ca ti-ai batjocurit trupul decat aceia ca ai omorat pe cineva. Cu atat mai mult, propriul copil".) este sanatos si potrivit cu Evanghelia care spune "Şi Isus le -a zis: ,,Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu!"(Matei 21:31).
Isus nu incurajeaza aici necinstea sau curvia dar, daca in unele situatii "curvia" poate implica -cum am amintit mai sus in postarea precedenta- iubire fara nici o forma de incalcare a dreptului la viata al altei persoane sau fara nici o nedreptate facuta cuiva, avortul este o crima in cel mai explicit mod.
vai, gabi, chiar asa?! imi pare rau sa ti-o spun: niciun vames si nicio curva nu va merge in rai pana nu se va pocai si mantui. dar asta cu pocainta si mantuirea este valabila la fel de bine si pt cea care avorteaza...
tie insa iti place sa... sa ce?! nici macar nu e rastalmacire ce ai facut tu aici! si, am pretentie de la tine, stii f bine, cel putin in ce ma priveste ca am citit biblia... nu face si tu afirmatii care nu au baza, doar asa de amorul artei (si cu do
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aa, si sa fiu si eu rea cu tine: 'S-a rezumat la basmele bisericesti" nu basmele...... :rolleyes:
sunt si raman....monica!

2 utilizatori citesc acest topic

0 membrii, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi