Sari la conținut


MAGIA CUVINTELOR


571 răspunsuri la acest topic

#21 Guest_Amandariana ....@Daniana_*

 • Guests

Postat 02 iulie 2012 - 10:14

Eu..in calitate de educatoare...am vazut de multe ori in ochii copiilor puterea iubirii....Acea iubire care vine din interiorul copilului pentru parintele lui.....neconditionata...Cand apareau parintii in clasa....ma fascina atitudinea copilului...Unii erau tandri..altii zburdalnici ca niste iezisori...Ochii lor mereu cautau ochii parintelui...de parca acolo ..era o intalnire magica....acolo era un taram fermecat....

Erau dezamagiti unii cand veneau bonele dupa ei..si le faceau viata amara..ca o razbunare pentru absenta mamei...
Absenta parintilor din preajma copiilor....intalnirile scurte ..de seara..doar in fuga....sunt un prilej de durere si tristete pentru copii....
Merita sa discutam acest capitol..

#22 dan

  Membru avansat

 • Members
 • 9.345 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 10:17

Da , cred ca nu exista legatura , conexiune mai puternica si mai profunda intre oameni ca aceea intre copil si parintii sai.

#23 Gina

  Membru avansat

 • Moderators
 • 4.305 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 11:02

:AddEmoticons04269: era vorba de 5 postari in urma cuvantului propus.....deja v-ati cam intins........... :emoticon-0102-bigsmile: :rolleyes:

#24 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 12:08

Oricine poate schimba cuvantul, dar daca cel propus are mai multe comentarii... nu-i niciun bai :emoticon-0109-kiss:

#25 Guest_Amandariana ....@Daniana_*

 • Guests

Postat 02 iulie 2012 - 04:41

FANTANA

[post=''][/post]

#26 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 05:07

Minunat dansul fantanilor.In ce tara e?

2)
"Nici atunci când la poarta fiecăruia va curge o fântână de argint, oamenii nu vor înceta să aibă nevoie unii de alţii".(proverb arab)

#27 Guest_Amandariana ....@Daniana_*

 • Guests

Postat 02 iulie 2012 - 08:15

..nu stiu din ce tara.....
Mie imi plac si acestea...
Imagine postată

#28 maria

  Members

 • Members
 • 1.998 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 08:21

Apa rece de izvor ,Imagine postatăalina de foc si dor !

#29 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 09:21

5)


#30 dan

  Membru avansat

 • Members
 • 9.345 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 09:23

Cea mai buna bautura este apa de izvor !
Da la ea nici capul nu te doare , nici de....Cola nu ti-e dor ! :emoticon-0136-giggle:

#31 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 09:42

da...hai sa fie urmatorul cuvant....IZVOR

#32 dan

  Membru avansat

 • Members
 • 9.345 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 09:50

Vino-n codru la izvorul
Care tremura pe prund,
Unde prispa cea de brazde
Crengi plecate o ascund.

#33 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 02 iulie 2012 - 11:25

Mica Elvetie a Romaniei( Baile Tusnad)...cu izvoarele ei......apropo, m-a apucat o sete........

Baile Tusnad sunt cunoscute ca urmare a proprietatilor miraculoase de vindecare: cardiovasculara, endocrina, digestiva, dar si pentru reglarea sistemului nervos central ori a starilor de depresie.

Imagine postată

#34 Guest_Ana_*

 • Guests

Postat 03 iulie 2012 - 06:01

La source des femmes / Izvorul femeilor


La source des femmes „este o poveste sau un adevăr” ? Cu această întrebare îşi începe Radu Mihăileanu filmul. Răspunsul vine imediat – „bineînţeles o poveste, dar adevărată.” Este o poveste dintr-un sat din regiunea Maghreh, Peninsula Arabă „sau de altundeva de unde sursa de apă şi dragostea seacă.”
Imagine postatăÎnceputul filmului este încărcat de o simbolistică pe care rar o vezi în producţiile hollywoodiene. Antagonismul viaţă-moarte nu lipseşte din povestea noastră. În timp ce un copil se naşte în sat, o femeie însărcinată îşi pierde sarcina, ca o ironie a sorţii, urcând la izvor să aducă apă. Apa simbolizează viaţa, iar izvorul, cel care îi dă naştere. Putem spune că ne aflăm în situaţia unui dublu antagonism – primul l-am amintit mai sus, iar cel de al doilea e pierderea unei vieţi în drumul spre izvor.
Chiar dacă laitmoitivul acestei poveşti e izvorul, în definitiv tema centrală a filmului e condiţia femeii în societatea islamică veche, ca să nu spunem chiar arhaică, ce duce la un conflict de idei între tradiţie şi nou.
Tradiţia ne spune că femeia e cea care trebuie să aducă apă în casă, însă nu a mai plouat de 15 ani. Singurul izvor se află în munţi, iar drumul spre el e anevoios. Dificultatea drumului spre apă face ca multe dintre femei să îşi piardă sarcinile. Acest lucru duce la o revoltă a femeilor care se decid să facă o grevă a iubirii, sau, ducând ideea mai departe într-o notă comică, acestea „închid uşile şi ferestrele, nelăsând cocoşul să mai intre”. J
Barbaţii refuză să înţeleagă motivul real al grevei şi consideră că de vină pentru aceasta e televizorul. Acolo, femeile „ văd robinete care să aducă apă în locul lor”. Curios e faptul că nu toate femeile sunt de acord cu revolta. Pe lângă o parte dintre barbaţi, cele revoltate trebuie să ducă o luptă de convingere şi cu acestea.
Satul nu se confruntă doar cu lipsa apei ci şi cu cea a iubirii. Oamenii sunt divizaţi şi reci unii cu alţii. Dacă motivul secării izvoarelor e cunoscut de toţi, cauza lipsei de iubire, în concepţia celei care a dat naştere revoltei, Leila, este „şomajul, lipsa de bani şi seceta”. Toate acestea „ au uscat inimile oamenilor” ce „au devenit ca piatra.”
La source des femmes a avut şi o nominalizare la Cannes 2011, însă a pierdut trofeul în faţa filmului The Tree of Life.

#35 Guest_Amandariana ....@Daniana_*

 • Guests

Postat 03 iulie 2012 - 08:32

izvorul de lumina..

Cand te afli langa cei pe care-i iubesti, nu ai cum sa te epuizezi. Langa ei, campul tau de energie pozitiva anihileaza orice inlantuire negativa.
Ba mai mult, din preaplinul rezervorului tau, izvoraste continuu un suvoi de lumina ce invaluie si anihileaza orice zbatere haotica a energiilor intunecate necontrolate.

Imagine postată
 • clau le place asta

#36 maria

  Members

 • Members
 • 1.998 posturi

Postat 03 iulie 2012 - 11:24

Karlovy Vary

Imagine postată
Legenda orasului Karlovy Vary povesteste despre una dintre zilele de vanatoare ale Regelui Charles al IV-lea, cand unul dintre ogarii care il insoteau si care urmarea prada a cazut intr-un izvor cu apa fierbinte.Urletele cainelui i-au atras pe rege si pe insotitorii acestuia, care, dupa ce au scos cainele, au baut din apa care tasnea din pamant. Imediat dupa ce a gustat apa, regele, care avea un picior bolnav, a observat ca se simte deja mult mai bine. A dat imediat ordin ca in jurul izvorului sa se construiasca o asezare.

#37 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 03 iulie 2012 - 11:54

N-am stiut legenda aceasta...foarte interesant :emoticon-0109-kiss:

#38 clau

  Membru avansat

 • Members
 • 4.663 posturi

Postat 03 iulie 2012 - 11:56

propun cuvantul ROMÂN

#39 maria

  Members

 • Members
 • 1.998 posturi

Postat 03 iulie 2012 - 12:15

Taranul Roman ..Constantin Brancusi Imagine postată
In viaţa altor naţiuni, ţărănimea a putut avea, şi a avut un rol secundar, şterş; pentru noi însă e izvorul românismului ... La noi, singura realitate permanentă, inalterabilă, a fost şi a rămas ţăranul. Cuvântul însuşi e de origine urbană ... Ţăranul nu-şi zice niciodată ţăran. ... Ţăranii însă numesc pe ţărani, simplu, oameni. De fapt, ţăranul n-are nume pentru că nu e nici clasă, nici breaslă, nici funcţie, ci poprul însuşi ...
Ţăranul nu pleacă nici de voie, nici de nevoie. El n-are unde să-şi mute sărăcia, pentru că, smuls de pe ogorul lui, ar fi osândit să piară ... El se simte zămislit şi născut din acest pământ ... Astfel, destinul pământului care ne-a născut şi ne-a crescut a trebuit să comande şi destinul dezvoltării neamului nostru. ... Rezultatul? România actuală (nt-antebelică) cu Dacia de odinioară sunt congruente nu numai în privinţa configuraţiei geografice, dar şi a configuraţiei etnografice ... Acest singur fapt, această evidenţă bătătoare la ochi ar trebui să puie pe gânduri, dacă nu să-i desarmeze, pe apostolii interesaţi ai discontinuităţii ..
O caracteristică tot atât de importantă a unui neam, ca şi comunitatea de sânge, este limba. La noi şi aceasta e opera ţăranului. ... Farmecul şi expresivitatea specifică le-a căpătat de la făuritorul ei originar, care a fost ţăranul. ... Până la Eminescu totuşi limba literară a mai avut destule şovăiri. Numai geniul eminescian a ştiut să integreze organic comoara limbii ţăranului în limba uzuală a tuturor. Prin Eminescu ţăranul a dăruit elementul cel mai necesar literaturii noastre: limba curată, bogată, mlădioasă, mereu nouă, cu posibilitatea de eternă înoire, cu dinamism etern ... Colaborarea dintre Românul cel mai modest şi poetul cel mai mare a fixat linia generală a originalităţii literare româneşti.
Precum şi-a modelat limba, tot astfel a păstrat şi modelat ţăranul român, după chipul şi asemănarea lui, credinţa în Dumnezeu. Din bătrâne superstiţii, din rămăşiţe de credinţe străvechi transformate şi adaptate, din dogme şi precepte creştine, el şi-a alcătuit o religie specifică, un amalgam profund de creştinism şi păgânism. Religia aceasta, legea românească e unică pentru întreg neamul nostru pe deasupra tuturor controverselor teologice. În ea se rezumă concepţia de viaţă a ţăranului român, resemnarea şi încrederea lui în dreptatea divină.
Oricât ar părea de ciudat şi de trist, adaptarea la sărăcie, împreună cu toate consecinţele ei, a fost o necesitate vitală pentru poporul românesc. Altminteri n-ar fi putut îndura viaţa şi s-ar fi sfărâmat şi topit printre celelalte neamuri. Închizându-se în sărăcie ca într-o găoace indestructibilă, s-a singularizat şi a putut să-şi dezvolte însuşirile specifice, să-şi dobândească o fizionomie naţională deosebită. Viaţa săracă nu exclude bogăţia sufletească. Săracul e mai aproape de sufletul său decât bogatul şi are mai multă nevoie de frumosul care, transfigurând realitatea, devine izvor de speranţă şi de mângăiere. Folklorul nostru, în toate manifestările sale, e creaţie de popor sărac, ceea ce nu-l împiedică să fie mai valoros şi mai bogat decât al multor neamuri trăite în belşug.

Laudă ţăranului român, de Liviu Rebreanu
Discurs de recepţie la Academia Română, 29 mai 1940

#40 Gina

  Membru avansat

 • Moderators
 • 4.305 posturi

Postat 03 iulie 2012 - 12:39

Muzeul Ţăranului Român 1

Citat1 utilizatori citesc acest topic

0 membrii, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi