Sari la conținut


PENTRU CINE, PENTRU CE A MURIT ISUS HRISTOS???

Moartea lui Isus crucea mantuirea ispasirea Crima de lesmajestate jertfa

542 răspunsuri la acest topic

#1 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 19 aprilie 2012 - 10:59

- PENTRU CINE SAU PENTRU CE A MURIT ISUS?
- MOARTEA LUI ISUS PE CRUCE ESTE O CRIMA DE LESMAJESTATE IMPOTRIVA DIVINITATII SAU NU?

CINE L-A UCIS PE ISUS:
- DUMNEZEU-TATAL CA JERTFA DE ISPASIRE PENTRU OAMENI,
- EL INSUSI S-A SINUCIS CA ISPASIRE PENTRU PACATELE OMENIRII, SAU
- TOTUL NU A FOST ALTCEVA DECAT O CRIMA MIZERABILA OFERITA DE CATRE OAMENI CA RASPUNS LA DRAGOSTEA DIVINULUI TATA???

Crestinatatea se lauda si se maguleste cu credinta ca Dumenezu-Tatal, ca reactie sau raspuns la neascultarea fiului cel mai mic, Omul, ca sa nu-l omoare pe pacatos(si-a tras singur o pacaleala strasnica -spun eu) a decis sa ucida pe un alt Fiu al Lui, pe Fiul mai mare, nevinovat de nici o vina. Si uite asa, se crede in crestinism, toate lucrurile intre Om si Dumnezeu s-au asezat la locul lor si sunt bune si frumoase. Ba mai mult, pentru ca pacaleala sa fie de proportii cosmice, crestinii nici nu mai au obligatia de a respecta cu strictete Legea morala data de Dumnezeu Oamenilor pentru ca Isus, Fratele mai mare, daca tot s-a putut sa moara in locul lor, inseamna ca a putut sa tina si legea in locul lor.
Eu, fara sa fiu popa sau predicator si nici vreun teolog, dar gandind rational pe baza legilor de bun simt ale dreptatii stau si ma intreb: daca lui Dumnezeu-Tatal I-a trebuit o astfel de pacalelala pentru a justifica mantuirea Omului pacatos, nu era mai simplu si mai ieftin sa se pacaleasca mantuindu-l pe pacatos fara sa-L mai ucida pe Fiul cel mare nevinovat de nici un pacat?
Iata despre ce as dori sa discutam in acest topic.

Imagine postată

Invit(am) aici si pe necrestini deoarece, a gandi logic nu presupune sa fii crestin. Iar subiectul nu este unul strain pentru cei necrestini.
Nu le stiu pe toate !!!

#2 sieup'aici

  Membru avansat

 • Members
 • 6.676 posturi

Postat 20 aprilie 2012 - 04:52

Dumnezeu a lasat asa,niste oameni rai sa-i omoare Fiul, doar ca au vrut ei sa-L omoare?
Apoi, care este motivatia ca L-a inviat peste 3 zile?
Profetia lui Isaia ce a fost, doar o precunostere a lui Dumnezeu despre ceea ce se va intampla?
Gabi, iti dai seama ca eu cred din tot adancul cunosterii si fiintei mele in moartea si invierea lui Isus pentru mine, pentru pacatele mele. Si mai vad ca tu nu crezi, si mai stiu ca eu nu am sa-ti schimb tie parerea- si nici tu pe a mea. Hai sa fim onesti. :rolleyes: In momentul asta sunt curioasa pentru ce mai esti tu crestin, si care-i motivatia ta biblica sa mai crezi in "ceva". Deci...continui subiectul din curiozitate, si te rog, nu mi-o lua in nume de rau.

#3 Gina

  Membru avansat

 • Moderators
 • 4.305 posturi

Postat 20 aprilie 2012 - 06:58

Omul a fost creatia lui DUMNEZEU,si ne-a creat din iubire.L-a trimis pe Fiul sau ca sa ne mantuiasca .Omul insa nu l-a acceptat in totalitate si nici nu a dat ascultare invataturii lui.
Cred ca, Dumnezeu atunci cand ne-a creat a stiut ca v-a avea probleme cu noi si avea in plan trimiterea Fiului sau pentru rascumpararea noastra. Prin jertfa fiului ,ne-a aratat marea lui dragoste pentru noi , incercand sa ne faca sa intelegem care e calea . Doar ca nu toti suntem capabili sa intelegem ca jertfa Fiului lui Dumnezeu a fost pentru mantuirea noastra .Isus si-a dat viata pentru noi, pentru toata omenirea, dar sacrificiul Lui are valoare doar pentru cei ce cred in EL.si il accepta
Prin urmare ...Tatal l-a dat ca jertfa ,iar EL a luat asupra lui pacatele lumii (cel putin a crezut ca asta va face)dar din pacate,…. pacatul va exista vesnic .

“Eu Îmi dau viaţa pentru oile Mele.”
“ Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau şi am putere s- o iau iarăşi: aceasta este porunca care am primit-o de la Tatăl Meu “

Cu siguranta s-a asteptat ca noi sa ne schimbam si sa realizam fiecare , ca respectarea legii inseamna o viata de ascultare
Doar prin credinta aceasta se poate realiza .
Cred ca viata noastra este sortita unei lupte continue cu pacatul......
Gabisoleil
“ …nu era mai simplu si mai ieftin sa se pacaleasca mantuindu-l pe pacatos fara sa-L mai ucida pe Fiul cel mare nevinovat de nici un pacat ?

Nu Gabi ,fiindca s-ar fi mintit singur si ar fi incalcat una dintre poruncile lui...

#4 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 21 aprilie 2012 - 03:03

Multumesc, Gina. Tu esti prima care are curajul sa se implice in acest subiect.
Ceea ce ai spus aici este dogma crestina. este bine cunoscuta. Dar sufere de o multime de vicii majore. Spre exemplu:
- Daca tu ai ucide o persoana, ai curajul moral sa-i multumesti pentru ca ea a murit pentru tine cand tu stii prea bine ca a murit de mana ta?
- Daca tu ai un copil si il dai pe mana unor indivizi despre care stii cu siguranta ii vor lua viata, nu ai nici o vina pentru ca l-ai dat, neajutorat, pe mana acestora?
- Daca Dumnezeu nu putea trece peste o lege a Sa, in sensul ca nu-l putea mantui pe omul pacatos fara sa-l pedepseasca cu moartea, cum de a trecut peste o lege -tot a Sa- dand la moarte pe Fiul Sau fara sa fie vinovat de o vina? Cu alte cuvinte, nu l-a pedepsit cu moartea pe cel care a pacatuit dar l-a pedepsit cu moartea pe cel care nu a pacatuit. Unde este dreptatea, unde mai este morala?
Nu le stiu pe toate !!!

#5 dan

  Membru avansat

 • Members
 • 9.345 posturi

Postat 21 aprilie 2012 - 05:02

Poate ca nu sunt destul de credincios , de invatat sau documentat ca sa raspund la intrebarea care da titlul topicului , dar melodia asta o "canta" sufletul meu si o aude mintea mea cand ma gandesc la jertfa lui Iisus.

Citat



#6 o_ea

  Membru avansat

 • Members
 • 6.310 posturi

Postat 21 aprilie 2012 - 07:55

Sufletul tau, stie el ce stie...

#7 Gina

  Membru avansat

 • Moderators
 • 4.305 posturi

Postat 21 aprilie 2012 - 08:57

Sa inteleg ca tu susti ca a fost o crima ....... Si Dumnezeu nu e suparat pe noi ..El .ne arata in continuare marea Lui dragoste in speranta ca poate odata si odata vom intelege greseala noastra si vom lua cu totii calea buna !?

#8 valericanicolescu

  Membru avansat

 • Members
 • 693 posturi

Postat 21 aprilie 2012 - 09:09

Domnul Isus a murit pentru toti oamenii,dar nu toti ii aud glasul si nu se intorc la Dumnezeu.El si-a dat viata de buna voie pentru cei pacatosi,ca sa-i rascumpere de sub puterea diavolului si mortii,si sa-i impace cu Dumnezeu.

#9 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 21 aprilie 2012 - 11:06

Vezi postdan, pe 21 aprilie 2012 - 05:02 , a spus:

Poate ca nu sunt destul de credincios , de invatat sau documentat ca sa raspund la intrebarea care da titlul topicului , dar melodia asta o "canta" sufletul meu si o aude mintea mea cand ma gandesc la jertfa lui Iisus.
Dupa ce s-a creat o dogma, sigur au aparut si opere de arta care sa o sustina. Si cultele necrestine, ba chiar si cele idolatre, au avut si au melodii sau reprezentari artistice care pot sa impresioneze. Dar faptul acesta nu este argument sau motivatie pentru acceptarea unei dogme.

Vezi postiulia, pe 21 aprilie 2012 - 07:55 , a spus:

Sufletul tau, stie el ce stie...
Si eu cred ca stie. Cu sufletul este ca si cu constiinta: depinde cum este setat, daca este setat pe o credinta falsa va procesa informatiile functie de convingerea formata. Un nepalez sau un alt asiatic necrestin, pe baza convingerilor din constiinta lui si pentru ca "stie sufletul lui" de ce, va simti ca este un mare pacat sa nu se inchine la Muntele sfant, la Ghetarul sfant, la rasaritul soarelui...etc...etc.
Va spune Dumnezeu "Bravo, fiule...este bine si asa... merge!"? Eu nu cred.
Aaaa...daca un astfel de credincios panteist sau un inchinator la natura, nu cunoaste nici o alta forma mai buna de inchinare la Dumnezeu , daca nimeni nu i-a spus si nici mintea lui nu a reusit sa inteleaga faptul ca este rau ceea ce face si ca Dumnezeu doreste o altfel de inchinare...sa admitem ca Dumnezeu se va uita doar la sinceritatea lui.
In conditiile in care nu a luat cunostinta de un alt adevar pe care sa-l accepte sau sa-l respinga.
Dar, daca Dumnezeu a trimis la el un misionar -crestin, spre exemplu- si acesta i-a spus cum trebuie sa vina inaintea lui Dumnezeu si cum trebuie sa se roage iar el s-a incapatanat si nu a vrut sa accepte, convingerea mea este ca oricat de sincer va fi in inchinarea lui falsa, din moment ce a respins adevarul, soarta lui vesnica s-a pecetluit pentru pierzare. Poate sta cu burta pe ghetar pana ajunge inghetat ca el...Dumnezeu l-a luminat iar el a respins lumina.

Daca nu credem acest adevar, maine putem arunca Bibliile in foc si putem desfiinta orice biserica.
Atat Biblia cat si bisericile, asta fac: misionarizeaza lumea cu convingerea ca fiecare are un adevar de comunicat. Ca unele biserici nu au o doctrina corecta
sau altele o au mai corecta, este altceva. Dar toate isi intemeiaza rationamentul de a fi pe acest principiu al luminarii celorlalti, fapt corect pentru ca este sustinut de Biblie.
Dar sa revenim la topicul nostru.
Nu le stiu pe toate !!!

#10 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 21 aprilie 2012 - 11:29

Vezi postvalericanicolescu, pe 21 aprilie 2012 - 09:09 , a spus:

Domnul Isus a murit pentru toti oamenii,dar nu toti ii aud glasul si nu se intorc la Dumnezeu.El si-a dat viata de buna voie pentru cei pacatosi,ca sa-i rascumpere de sub puterea diavolului si mortii,si sa-i impace cu Dumnezeu.
Domnul Isus nu a murit pentru nimeni. Domnul Isus a murit datorita unor nelegiuiti stapaniti de demoni(crestinii stiu asta!) care L-au pus pe cruce si l-au omorat. L-au ucis pentru ca se simteau loviti in interesele lor. Rugaciunea lui Isus din Gradina Ghetsemani "Tata, daca se poate, departeaza de la Mine "paharul" acesta!!!" dovedeste ca Isus nu a murit pentru nimeni. El a inteles bine acest adevar si de aceea s-a si rugat sa fie scutit de chinurile respective.
Un Isus care ar fi stiut si ar fi fost convins de faptul ca fara moartea Lui pe cruce, oamenii nu ar fi putut sa fie mantuiti, nu ar fi cerut niciodata sa fie scutit de moartea respectiva ispasitoare. Poate reusim sa gandim mai profund...

Vezi postGina, pe 21 aprilie 2012 - 08:57 , a spus:

Sa inteleg ca tu susti ca a fost o crima ....... Si Dumnezeu nu e suparat pe noi ..El .ne arata in continuare marea Lui dragoste in speranta ca poate odata si odata vom intelege greseala noastra si vom lua cu totii calea buna !?
Deci, cu siguranta, ceea ce s-a intamplat cu 2000 de ani in urma, in Ierusalim, a fost o crima odioasa faptuita de cei implicati, impotriva Fiului lui Dumnezeu venit sa-i mantuiasca pe oameni. In nici un caz nu este suparat pe noi cei care nu L-am ucis pe Fiul Sau (vorbesc aici despre cei credinciosi). Dar nici cei necredinciosi de astazi si din toate timpurile, care nu au fost implicati in moartea Lui fizica, nu pot fi facuti vinovati de aceasta crima decat in mod indirect. Adica, in sensul ca, respingand pe Isus ca Mantuitor si neascultand de vointa descoperita a Lui Dumnezeu, pacatosii sunt considerati razvratiti impotriva Divinitatii. Si, intrun fel, asociati criminalilor care L-au ucis pe Isus. Cu privire la cei credinciosi, in nici un caz Dumnezeu nu-i face vinovati de moartea Fiului Sau. Sa ne amintim de predica lui Petru, la 50 de zile dupa moartea si invierea lui Isus: El spune:
(Cartea Faptele Apostolilor 2:22-24):
22 Bărbaţi Israeliţi, ascultaţi cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele şi lucrările pline de putere,
pe cari le -a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine ştiţi;
23 pe Omul acesta, dat în mînile voastre, după sfatul hotărît(de mai marii vostri!!!) şi după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu,
voi L-aţi răstignit şi L-aţi omorît prin mîna celor fărădelege.
24 Dar Dumnezeu L -a înviat, deslegîndu -I legăturile morţii, pentrucă nu era cu putinţă să fie ţinut de ea.

Dupa cum se poate vedea in vers 23, Petru nu se considera si pe sine ca implicat in moartea pe cruce a lui Isus, nici in mod direct, nici indirect... ca urmare a pacatelor lui care trebuiau ispasite de Isus prin moarte. Si nu este singurul verset care demonstreaza ca Apostolii i-au acuzat pe evrei de moartea lui Isus. In nici un caz nu s-au acuzat pe ei.
Ori, daca ei ar fi considerat moartea lui Isus pe cruce ca fiind ispasitoare, ar fi trebuit sa se considere si ei vinovati de moartea Lui.
Nu le stiu pe toate !!!

#11 valericanicolescu

  Membru avansat

 • Members
 • 693 posturi

Postat 22 aprilie 2012 - 09:43

Pentru Gabi,
Matei 20/28. Pentru că nici Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.”
Ioan 10/11. Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Îşi dă viaţa pentru oi.
! Ioan 3/16. Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi.

#12 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 22 aprilie 2012 - 01:38

Vezi postsieup'aici, pe 20 aprilie 2012 - 04:52 , a spus:

1) Dumnezeu a lasat asa,niste oameni rai sa-i omoare Fiul, doar ca au vrut ei sa-L omoare?
2) Apoi, care este motivatia ca L-a inviat peste 3 zile?
3) Profetia lui Isaia ce a fost, doar o precunostere a lui Dumnezeu despre ceea ce se va intampla?
4) Gabi, iti dai seama ca eu cred din tot adancul cunosterii si fiintei mele in moartea si invierea lui Isus pentru mine, pentru pacatele mele. Si mai vad ca tu nu crezi, si mai stiu ca eu nu am sa-ti schimb tie parerea- si nici tu pe a mea. Hai sa fim onesti. :rolleyes: In momentul asta sunt curioasa pentru ce mai esti tu crestin, si care-i motivatia ta biblica sa mai crezi in "ceva". Deci...continui subiectul din curiozitate, si te rog, nu mi-o lua in nume de rau.
Imi cer scuze "sieup`aici" pentru ca nu am evidentiat primul tau comentariu in acest topic,chiar inaintea Ginei. Nu a fost nimic intentionat, te rog sa ma scuzi. Acum raspund intrebarilor tale:
1) Cand Dumnezeu accepta ceva chiar impotriva vointei Lui(sau a planului Sai initial), cu siguranta, El face asta pentru a realiza un scop anume, de multe ori nerevelat in mod direct oamenilor implicati in nesocotirea planului Sau. Insa, scopul pentru care El ingaduie sa se treaca peste vointa Lui este strans legat de mantuirea acelora care ajung sa inteleaga -in final- atat planul Lui initial cat si motivul care l-a determinat sa accepte sa i se incalce vointa.
Sa exemplific: Cand Israel a dorit sa puna peste ei un imparat, Dumnezeu a spus profetului Samuel care s-a ingrozit la auzirea acestei cereri si a plans mult inaintea lui Dumnezeu: 1 Samuel 8: 6-9
6 Samuel n'a văzut cu plăcere faptul că ziceau: ,,Dă-ne un împărat ca să ne judece.`` Şi Samuel s'a rugat Domnului.
7 Domnul a zis lui Samuel: ,,Ascultă glasul poporului în tot ce-ţi va spune; căci nu pe tine te leapădă, ci pe Mine mă leapădă, ca să nu mai domnesc peste ei.
8 Ei se poartă cu tine cum s'au purtat totdeauna, decînd i-am scos din Egipt pînă în ziua de astăzi; M'au părăsit şi au slujit altor dumnezei.
9 Ascultă-le glasul deci;
Asa dar, D-zeu a dorit ca poporul Israel sa nu aiba niciodata un imparat peste ei. El a vrut ca ei sa fie condusi de El prin prooroci, prin profeti. Adica, prin oameni credinciosi, special alesi de El ,care nu erau nici platiti si nici "unsi" pentru a forma dinastii sau case regale extrem de costisitoare pentru un popor.
Dar evreii nu au acceptat aceasta alegere a lui Dumnezeu. In cazul acesta El a acceptat ca poporul sa treaca peste vointa Lui. Ba mai mult, El insusi s-a implicat in aceasta nebunie a poporului si le-a dat imparati.
Finalitatea alegerii lor de a trece peste vointa lui Dumnezeu? In final au ajuns mai intai deportati din tara lor si dusi in robie apoi, la anul 34 e.n.,
cu ocazia uciderii cu pietre a lui Stefan, au fost lepadati ca "Popor ales", dupa care, in anul 70 e.n, cand Romanii au distrus templul din Ierusalim, au fost si desfiintati fizic
ca natiune. Cat ar fi fost de minunat daca ei ar fi ascultat de vointa si planul lui Dumnezeu in ce priveste excluderea monarhiei in tara lor!
Ar fi fost primul popor fara monarhie si fara nici o alta forma de conducere administrativa decat Teocratia. Dumnezeu ca conducator al unui popor.
Un model perfect pentru orice alt popor de sub soare.

Al 2-lea exemplu: Balaam...cunosti istoria lui. Dumnezeu i-a spus sa nu mearga cu solii lui Balaac pentru a blestema pe Israel.
Dar Balaam nu a acceptat sa asculte de Dumnezeu. A insista sa mearga cu solii lui Balaac...a continuat sa "ispiteasca" pe Dumnezeu cu intrebarea
daca totusi ar putea sa mearga. In final Dumnezeu i-a acceptat alegerea. Balaam s-a dus si a facut cea ce se poate afla din Biblie ca a facut.
Finalul? Balaam a pierit odata cu nimicirea moabitilor in slujba carora intentiona sa blesteme pe poporul Israel.
(Cartea a 4-a a lui Moise, Numeri. Incepand cu cap. 22)

Al 3-lea exemplu: Profetul Isaia ii spune imparatului Ezechia sa-si puna casa in randuiala "caci va muri si nu va mai trai". Ce face impratul Ezechia?
Se sperie la auzul acestei vesti si striga la Dumnezeu sa-i fie crutata viata. Dumnezeu il asculta, trece peste planul Lui initial si ii mai da imparatului inca 15 ani de viata.
Care este rezultatul? Imparatul cade in pacatul mandrie si arata trimisilor Babilonului toate comorile tezaurului imparatesc.
Ajunsi in Babilon, acestia spun imparatului lor ce au vazut in imparatia lui Israel. Dupa niste ani, babilonienii vin, cuceresc Israelul, jefuiesc tot tezaurul si duc poporul in robie.
Dar raul nu se opreste aici: dupa vindecarea sa, imparatul Ezechia da nastere unui fiu care ii urmeaza la tron: Manase.
Acest Manase este cel mai ticalos dintre toti imparatii lui Israel de pana la el si dupa el.

Se poate vedea si exemplul lui Lot caruia ingerii ii spun sa fuga cat mai departe de Sodoma. Dar el insista sa mearga numai pana in Toar.
La rugamintea lui insistenta, Dumnezeu accepta pana la urma ca Lot sa se refugieze in aceasta cetate vecina Sodomei
. Dupa cateva zile de stat in Toar, Lot iese si se refugiaza cu fetele lui intr-o pestera. Fiicele lui il imbata si comit incest cu tatalor.
Ambele nasc doi baieti din care se formeaza cele 2 popoare, rude cu Israel. Dar, in acelasi timp ... si cele mai incisive popoare dusmane ale evreilor de mai tarziu: amonitii si moabitii.
****************
De ce a ingaduit Dumnezeu sa se treaca peste planul si vointa Lui daca El a stiut ca aceasta neascultare va aduce mari nenorociri in viata celor implicati in ea? Simplu: Pavel spune: 1 Corinteni 10:6
6 Şi aceste lucruri s'au întîmplat ca să ne slujească nouă drept pilde, pentruca să nu poftim după lucruri rele, cum au poftit ei.
1.Corinteni 10:11
Aceste lucruri li s'au întîmplat ca să ne slujească drept pilde, şi au fost scrise pentru învăţătura noastră, peste cari au venit sfîrşiturile veacurilor.
Va continua...
Nu le stiu pe toate !!!

#13 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 22 aprilie 2012 - 02:09

Acum, care este lectia pe care trebuie sa o invatam noi credinciosii din moartea lui Isus, chiar daca aceasta moarte nu a fost ispasitoare?
- Ai auzit predicandu-se dela amvoanele sau altarele crestinilor despre faptul ca Isus, in intrupare, nu a fost "doar om" ( ca El ar fost si om si Dumnezeu)?
Ai auzit, sunt sigur. Aceasta este poate una dintre cele mai grosolane minciuni pe care diavolul a pus-o in mintea crestinilor.
Isus, in intrupare, nu a fost si om si Dumnezeu. El a fost DOAR om, un om ca oricare dintre noi. S-a nascut ca oricare dintre noi (chiar daca conceptia a fost de natura divina),
a crescut ca oricare dintre noi, a fost conditionat de aceleasi limite si neputinte ca oricare dintre noi. A trait si a murit ca oricare dintre noi.
Si cu toate acestea, El nu a pacatuit niciodata. Deci, iata ce putem invata din prezenta lui Isus intre noi: ca se poate trai fara sa pacatuim,
cu atat mai mult cu cat noi avem in El atat exemplu cat si sustinere.
Daca -macar ca Isus s-a nascut, a crescut, a trait, a fost ispitit fara sa pacatuiasca si a murit ca oricare dintre noi- crestinii de astazi tot sustin cu indarjire faptul ca nici un om nu poate ajunge sa traiasca fara sa pacatuiasca ("pentru ca nu se poate sa fii om si sa nu pacatuiesti") cu cat mai mult ar fi crezut oamenii aceasta amagire de la diavolul daca Isus nu ar fi murit ca oricare dintre noi, dovedind astfel in viata Sa pe pamant ca El nu a fost altceva decat un om ca oricare dintre noi?

Isus a biruit pacatul, nu pentru ca El nu a fost un om ca oricare dintre noi. Nu pentru ca a fost om-Dumnezeu (sau Dumnezeu-om).
El a biruti pacatul in acelasi trup ca al oricaruia dintre noi. Dovedind astfel ca orice om care doreste asta, poate birui pacatul asa cum l-a biruit Isus.
Daca Dumnezeu-Tatal nu ar fi ingaduit ca Fiul lui sa-i fie ucis de oamenii rai si astfel sa si moara ca oricare dintre noi,
niciun crestin nu ar mai fi ajuns vreodata sa creada ca omul poate birui in mod deplin pacatul chiar in trupul acesta supus mortii.
Iata deci -poate cel mai maret motiv pentru care Dumnezeu-Tatal a acceptat ca Fiul Lui sa moara la fel ca oricare dintre noi pentru ca astfel, cei luminati de El
sa aiba si intelegerea si argumentul dar si puterea sa creada si sa lupte sa nu mai pacatuiasca. Convinsi ca aceasta se poate pentru ca si Isus a putut.
Cu siguranta, nu este acesta singurul motiv. Dar, este poate cel mai important avand in vedere faptul ca Dumnezeu-Tatal a stiut ca diavolul va pune in mintea credinciosilor crestini minciuna care sustine ca nu se poate sa nu pacatuiesti, om fiind.
Si asta cu argumentul: "iata...nici Isus nu ar fi putut trai fara pacat daca ar fi fost doar om....dar El a putut fi desavarsit din punct de vedere moral pentru ca a fost Dumnezeu-Om.

Moartea lui Isus, a demonstrat ca El nu a fost Dumnezeu-Om ci a fost(in intrupare) doar Om. Si ca Om, Isus a putut birui pacatul in mod deplin.
Nu in locul oamenilor ci in ce L-a privit pe El, viata lui, alegerile Lui, ispitele Lui.... Nimeni nu poate asculta sau implini o lege morala in locul altuia.
Acum, faptul ca sunt in continuare multime de crestini care nu vor sa creada ca omul poate trai fara sa pacatuiasca, asa cum a trait Isus, este un fapt real.
Dar este problema lor. Demonstratia s-a facut si cine doreste sa ia aminte, o face. Crede alege sa nu mai pacatuiasca si va deveni biruitor.
Cert este ca acum sunt credinciosi care cred ca se poate... si vor sa traiasca fara pacat.
Nu le stiu pe toate !!!

#14 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 22 aprilie 2012 - 02:25

Vezi postvalericanicolescu, pe 22 aprilie 2012 - 09:43 , a spus:

Pentru Gabi,
Matei 20/28. Pentru că nici Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.”
Ioan 10/11. Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Îşi dă viaţa pentru oi.
! Ioan 3/16. Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi.
Asta este interesant: citim Biblia fara sa o intelegem. "El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi"
care crestin, de la primul crestin si pana astazi, si-a dat viata fizica pentru un frate crestin? In toata istoria crestinismului, oricat de devotati lui Dumnezeu au fost unii crestini, nu se cunoaste in mod cert nici macar un singur caz. In afara de 1-2 legende pe care nimeni nu le poate verifica. Dovada ca aceste cuvinte trebuie intelese in sensul lor real nu cel dat de interpretarile bisericesti.
Isus si-a dat viata pentru noi oamenii dar nu viata Lui de om, dupa intrupare. Daca ar fi fost asa, inseamna ca Dumnezeu ne-a mantuit cu viata unui om nu cu viata unui Dumnezeu, Fiului Lui unic nascut in mod real, din El, inainte dea fi creatia. Isus a renuntat in mod definitiv si irevocabil la viata lui de Dumnezeu-Fiul si a devenit pentru vesnicie Fiul al omului. In viziunile sale redate in Apocalipsa. Ioan il vede pe Isus ca fiind Fiu al omului, nu il mai vede ca Fiu divin al lui Dumnezeu. Desi, in identitatea Sa, Isus ramane Fiul unic nascut din fiinta tatalui. Dar, aspectul si natura Lui nu mai sunt ale unui Fiu de Dumnezeu ci ale unui Fiu al omului. Si asa va ramane El pentru vesnicie.
La acest sacrificiu incomensurabil in dimensiunea si valoarea lui, se refera Biblia atunci cand vorbeste despre faptul ca Isus si-a dat viata pentru noi. Viata Lui de Dumnezeu-Fiul este viata pe care, intr-adevar, si-a dat-o El de buna voie pentru a deveni ca unul dintre noi. Viata Lui de om nu si-a mai dat-o de buna voie pentru ca, este stiut, El a strigat disperat la Tatal Sau sa-L scape.
Nu le stiu pe toate !!!

#15 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 22 aprilie 2012 - 02:37

Incepand cu genesa 3:15 si pana la Apocalipsa, Biblia este plina de argumente care sustin credinta ca moartea pe cruce a lui Isus nu a fost ispasitoare ci a fost o crima ingrozitoare comisa de om impotriva lui Dumnezeu-Tatal si impotriva Fiului Sau.
Cititi cu atentie Parabola vierilor spusa de Isus. Aici se vede cat se poate de clar planul de mantuire, ce a intentionat Dumnezeu-Tatal si Domnul Isus sa faca pentru oameni si ce au facut oamenii cu Dumnezeu si cu intentia Lui:
Matei 21:33-39
33 Ascultaţi o altă pildă. Era un om, un gospodar, care a sădit o vie. A împrejmuit -o cu un gard, a săpat un teasc în ea, şi a zidit un turn. Apoi a dat -o unor vieri, şi a plecat în altă ţară.
34 Cînd a venit vremea roadelor, a trimes pe robii săi (prooroci, profeti...) la vieri, ca să ia partea lui de rod.
35 Vierii au pus mîna pe robii lui, şi pe unul l-au bătut, pe altul l-au omorît, iar pe altul l-au ucis cu pietre.
36 A mai trimes alţi robi, mai mulţi decît cei dintîi; şi vierii i-au primit la fel.
37 La urmă, a trimes la ei pe fiul său, zicînd: ,Vor primi cu cinste pe fiul meu!`

38 Dar vierii, cînd au văzut pe fiul, au zis între ei: ,Iată moştenitorul; veniţi să -l omorîm şi să punem stăpînire pe moştenirea lui.`
39 Şi au pus mîna pe el, l-au scos afară din vie şi l-au omorît.

Dupa cum se poate vedea in aceasta parabola spusa chiar de Isus, moartea fiului "Gospodarului" care avea o vie, nu are nimic a face cu o moarte inlocuitoare sau ispasitoare. Este doar crima vierilor.
Nu le stiu pe toate !!!

#16 valericanicolescu

  Membru avansat

 • Members
 • 693 posturi

Postat 22 aprilie 2012 - 08:26

Da Gabi eu nu te contrazic in privinta criminalilor.Dumnezeu are prestiinta,si Domnul Isus de asemenea,caci a spus Sf.Apostoli dinainte ce are sa se intample.Este adevarat ca s-a rugat si a cerut:"Tata daca este cu putinta departeaza de la mine paharul acesta!.....Totusi nu cum voiesc Eu ci cum voiesti Tu.".Domnul Isus a acceptat de buna voie,planul de mantuire al lui Dumnezeu.

#17 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 22 aprilie 2012 - 10:29

Vali, faptul ca Isus a acceptat Planul de mantuire al Tatalui Sau, este un adevar. Dar nu inseamna ca mantuirea nu putea fi oferita de Tatal fara ca Isus sa moara pe cruce. Dumnezeu nu este nici tiran ca sa nu tina cont de logica lucrurilor si nici un idol pagan care trebuie imbunat cu sange. Trebuie sa fim logici pentru ca Dumnezeu asteapta sa gandim sanatos.
Incercati sa ganditi la aceste aspecte si in timpul zilei atunci cand, desi face o anume activitate, mintea este libera sa cugete si sa inteleaga. Dumnezeu va lumina mintea si vom intelege realitatea care este si simpla si corecta si frumoasa.
Nu le stiu pe toate !!!

#18 sieup'aici

  Membru avansat

 • Members
 • 6.676 posturi

Postat 23 aprilie 2012 - 06:12

Vezi postvalericanicolescu, pe 22 aprilie 2012 - 08:26 , a spus:

Da Gabi eu nu te contrazic in privinta criminalilor.Dumnezeu are prestiinta,si Domnul Isus de asemenea,caci a spus Sf.Apostoli dinainte ce are sa se intample.Este adevarat ca s-a rugat si a cerut:"Tata daca este cu putinta departeaza de la mine paharul acesta!.....Totusi nu cum voiesc Eu ci cum voiesti Tu.".Domnul Isus a acceptat de buna voie,planul de mantuire al lui Dumnezeu.


M-am intrebat si eu intr-o vreme de ce s-ar fi rugat Domnul Isus asa, de ce ar fi cerut Tatalui sa se "ia paharul" de la El si Tatal nu l-ar fi luat daca Isus n-ar mai fi vrut sa-si dea viata pentru pacatele oamenilor. Dar am inteles un lucru: Domnul Isus S-a rugat pentru noi. Aceasta rugaciune a fost auzita si a ramas scrisa aici sa o putem citi si noi, ca un fact. Adica, cum ca NU era alta solutie.
Gabi, ar avea sens ce spui tu daca L-ai privi pe Dumnezeu din punct de vedere uman, cand vorbesti despre "Fiul Lui" cum ai vorbi despre unul din copiii nostri. Numai ca Dumnezeu a spus ca "fara sange" nu este ispasire, si mai apoi, Dumneze cu Fiul, una sunt. El S-a dat pe sine insusi pentru noi.
Copil fiind, ingerii au anuntat pe parintii lui Isus si a fost salvat de la moarte odata cu ceilalti baieti israeliti care erau pana la 2 ani. De ce? Inca nu-I venise vremea sa moara. La 33 ani, Domnul Isus stie ca in noaptea aceea va fi vandut, stie ce va urma, si totusi NU pleaca, nu se ascunde, nu se apara, desi i-ar fi stat in putere. Ii venise vremea sa moara pentru pacatele noastre, isi facuse lucrarea pe pamant.
Daca nu ar fi asa, Dumnezeul in care ma incred eu, ar fi unul lipsit de orice putere. Si mi-ar fi frica cu un asa Dumnezeu. Ar mai fi Dumnezeu?

#19 valericanicolescu

  Membru avansat

 • Members
 • 693 posturi

Postat 23 aprilie 2012 - 09:29

Vezi postsieup'aici, pe 23 aprilie 2012 - 06:12 , a spus:

Vezi postvalericanicolescu, pe 22 aprilie 2012 - 08:26 , a spus:

Da Gabi eu nu te contrazic in privinta criminalilor.Dumnezeu are prestiinta,si Domnul Isus de asemenea,caci a spus Sf.Apostoli dinainte ce are sa se intample.Este adevarat ca s-a rugat si a cerut:"Tata daca este cu putinta departeaza de la mine paharul acesta!.....Totusi nu cum voiesc Eu ci cum voiesti Tu.".Domnul Isus a acceptat de buna voie,planul de mantuire al lui Dumnezeu.


M-am intrebat si eu intr-o vreme de ce s-ar fi rugat Domnul Isus asa, de ce ar fi cerut Tatalui sa se "ia paharul" de la El si Tatal nu l-ar fi luat daca Isus n-ar mai fi vrut sa-si dea viata pentru pacatele oamenilor. Dar am inteles un lucru: Domnul Isus S-a rugat pentru noi. Aceasta rugaciune a fost auzita si a ramas scrisa aici sa o putem citi si noi, ca un fact. Adica, cum ca NU era alta solutie.
Gabi, ar avea sens ce spui tu daca L-ai privi pe Dumnezeu din punct de vedere uman, cand vorbesti despre "Fiul Lui" cum ai vorbi despre unul din copiii nostri. Numai ca Dumnezeu a spus ca "fara sange" nu este ispasire, si mai apoi, Dumneze cu Fiul, una sunt. El S-a dat pe sine insusi pentru noi.
Copil fiind, ingerii au anuntat pe parintii lui Isus si a fost salvat de la moarte odata cu ceilalti baieti israeliti care erau pana la 2 ani. De ce? Inca nu-I venise vremea sa moara. La 33 ani, Domnul Isus stie ca in noaptea aceea va fi vandut, stie ce va urma, si totusi NU pleaca, nu se ascunde, nu se apara, desi i-ar fi stat in putere. Ii venise vremea sa moara pentru pacatele noastre, isi facuse lucrarea pe pamant.
Daca nu ar fi asa, Dumnezeul in care ma incred eu, ar fi unul lipsit de orice putere. Si mi-ar fi frica cu un asa Dumnezeu. Ar mai fi Dumnezeu?

Domnul Isus nu a cerut sa i se ia paharul,ci sa-l departeze,adica sa-i mai dea un ragaz....totusi cum vrea Tatal.Toate dupa Biblie au o vreme,deci sosise vremea.Ai dreptate "fara sange" nu este ispasire. Trebuie sa analizam toate aspectele,si faptul ca daca cerea de la Tatal "o legiune de ingeri "sa-L apere,dar nu a facut-o ci a mers" ca un miel" la taiere.Este o lucrare care ne strapunge sufletul fiecaruia dintre noi,cand cugetam la acea lucrare de buna voie.De fapt este o lucrare a Tatalui sa ne aduca la El.Caci domnul Isus este chiar Cuvantul Tatalui.Pentru aceasta avem urmatoarele versete in Apocalipsa 1/13. Şi, în mijlocul celor şapte sfeşnice, pe Cineva care semăna cu Fiul omului, îmbrăcat cu o haină lungă până la picioare şi încins la piept cu un brâu de aur.
14. Capul şi părul Lui erau albe ca lâna albă, ca zăpada; ochii Lui erau ca para focului;
15. picioarele Lui erau ca arama aprinsă şi arsă într-un cuptor; şi glasul Lui era ca vuietul unor ape mari.
16. În mâna dreaptă ţinea şapte stele. Din gura Lui ieşea o sabie ascuţită cu două tăişuri, şi faţa Lui era ca soarele când străluceşte în toată puterea lui.
17. Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă,
18. Cel Viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor.

#20 Gabriel_S

  Admin

 • Administrators
 • 26.018 posturi

Postat 23 aprilie 2012 - 11:19

Vezi postsieup'aici, pe 23 aprilie 2012 - 06:12 , a spus:

M-am intrebat si eu intr-o vreme de ce s-ar fi rugat Domnul Isus asa, de ce ar fi cerut Tatalui sa se "ia paharul" de la El si Tatal nu l-ar fi luat daca Isus n-ar mai fi vrut sa-si dea viata pentru pacatele oamenilor. Dar am inteles un lucru: Domnul Isus S-a rugat pentru noi. Aceasta rugaciune a fost auzita si a ramas scrisa aici sa o putem citi si noi, ca un fact. Adica, cum ca NU era alta solutie. Gabi, ar avea sens ce spui tu daca L-ai privi pe Dumnezeu din punct de vedere uman, cand vorbesti despre "Fiul Lui" cum ai vorbi despre unul din copiii nostri. Numai ca Dumnezeu a spus ca "fara sange" nu este ispasire, si mai apoi, Dumneze cu Fiul, una sunt. El S-a dat pe sine insusi pentru noi.Copil fiind, ingerii au anuntat pe parintii lui Isus si a fost salvat de la moarte odata cu ceilalti baieti israeliti care erau pana la 2 ani. De ce? Inca nu-I venise vremea sa moara. La 33 ani, Domnul Isus stie ca in noaptea aceea va fi vandut, stie ce va urma, si totusi NU pleaca, nu se ascunde, nu se apara, desi i-ar fi stat in putere. Ii venise vremea sa moara pentru pacatele noastre, isi facuse lucrarea pe pamant.
Daca nu ar fi asa, Dumnezeul in care ma incred eu, ar fi unul lipsit de orice putere. Si mi-ar fi frica cu un asa Dumnezeu. Ar mai fi Dumnezeu?
Nu... Felul in care interpretezi evenimentele din Gradina Ghetsemani este specific acelor persoane carora biserica le-a spalat creierul si le-a inoculat o dogma care apoi ii conditioneaza in intelegerea corecta a faptelor. Poate nu este cazul tau o astfel de spalare a creierului dar cred ca trebuie sa recunosti: convingerea anterioara ca Isus a venit pe pamant ca sa moara pentru mantuirea oamenilor iar moartea Sa pe cruce este o jertfa de ispasire pentru pacatele noastre este atat de puternica incat orice intelegere a textului biblic ce ar intra in conflict cu aceasta convingere, este respinsa sau reasezata in asa fel incat sa nu mai fie in contradictie. Poate te surprinde... Dar, sa revenim:
- in Gradina Ghetsemani, Isus nu a jucat teatru. El nu a rostit o rugaciune pentru ca aceasta sa fie auzita de ucenici si mai tarziu sa fie scrisa pentru noi.
Ca dovada amintesc ca in momentele acelea de groaza prin care a trecut Isus, ucenicii nu se aflau langa El. Ei au fost lasati undeva mai departe. Faptul ca nu au fost langa Isus cand El era chinuit de groaza mortii prin rastignire a facut ca ucenicii sa atipeasca de-a binelea. In plus, era inca seara iar in Gradina era posibil sa mai fi fost si alte persoane. Gradina Ghetsemani era o gradina-Parc in Ierusalim. Isus s-a rugat in Sine si a suferit cumplit dar in tacere. Iar strigatul Lui fara glas a fost real. El a dorit sa nu mai treaca prin moartea pe cruce, ne-necesara pentru mantuirea noastra. Dar atat de necesara ca noi sa credem ca El a fost ca unul dintre noi. Si totusi nu a pacatuit deloc.
Nu le stiu pe toate !!!





1 utilizatori citesc acest topic

0 membrii, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi