Sari la conținut


ALBINA, MEDIC SI NUTRITIONIST


194 răspunsuri la acest topic

#181 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.018 posturi

Postat 19 iulie 2017 - 10:47

Vezi postButterfly, pe 15 iulie 2017 - 06:40 , a spus:

Eu dimineata ...fara excetie ...beau un pahar cu apa ...deci un pahar mare cu lamaie ..chiar imi place. Si oricum este dieta care mie mi se potriveste! Sper insa sa si slabesc mai mult! :emoticon-0136-giggle:
Lamaia fluidizeaza sangele. Daca nu lupti impotriva acestui efect, ar trebui sa functioneze. :emoticon-0102-bigsmile:
Nu le stiu pe toate !!!

#182 Butterfly

    Membru avansat

  • Members
  • 9.919 posturi

Postat 30 iulie 2017 - 05:20

Ieri am cumparat un produs premiat si despre care am citit multe lucruri bune - APISAN. Nu m-am dus in mod special dupa el ci pur si simplu mi-a iesit in cale...si am zis sa incerc! Ati auzit de el? Si daca da ...ce parere aveti despre...
Imagine postată

#183 sieup'aici

    Membru avansat

  • Members
  • 6.676 posturi

Postat 31 iulie 2017 - 05:14

Acum aud de el!

#184 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.018 posturi

Postat 31 iulie 2017 - 10:51

Apisan Forte este un supliment nutritiv apicol, produs natural 100%, fara prelucrare termica, cu continut bogat in polen, miere, aminoacizi esentiali, vitamine hidrosolubile si liposolubile, hormoni, enzime, acizi nucleici (ADN si ARN) si substante antioxidante. Apisan Forte este un produs avizat de Ministerul Sanatatii si Institutul de sanatate publica Bucuresti in anul 2003. Apisan Forte este realizat in baza brevetului de inventie nr. 120683-2006 si medaliat cu aur la Geneva in 2008, la Bucuresti in 2008 si la Bruxelles in 2008, la Saloanele de Inventii din Elvetia, Romånia si Belgia, la sectiunea sanatate.

Hormoni... ce fel de hormoni?

Aici (https://www.imkerei-...r-bluetenpollen ) spune ca Apisanul este un amestec de miere, polen si propolis.
Eu nu am folosit dar nu pare sa fie un produs de ignorat. Daca pretul nu este piperat, cred ca merita incercat.
Altfel, un astfel de amestec ar putea fi pregatit in casa daca ai la dispozitie miere, propolis proaspat si polen (de asemenea proaspat).
Nu le stiu pe toate !!!

#185 Butterfly

    Membru avansat

  • Members
  • 9.919 posturi

Postat 05 septembrie 2017 - 06:21

Eu l-am incercat. E foarte bun. Un borcanel de 400g costa 70 de lei.
Imagine postată

#186 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.018 posturi

Postat 06 septembrie 2017 - 04:50

Nu as spune ca este nici rau, nici foarte scump. Cred, insa, ca preparat in casa ar iesi mai ieftin.
Pe de alta parte, cred despre capaceala ca are aceleasi elemente si trebuie sa fie mult mai ieftine.
Apoi, ne-ai spus ca dl. Fluture are niste stupi undeva in Oltenia...nu ai si capaceala?
Nu le stiu pe toate !!!

#187 Butterfly

    Membru avansat

  • Members
  • 9.919 posturi

Postat 14 septembrie 2017 - 01:38

Ba da, am...atat de multa ca m-am saturat de ea! Mai vreau si ceva fin...si gata preparat! Asa e omul ...poate sa aiba orice ..ca el vrea ce nu are!
Imagine postată

#188 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.018 posturi

Postat 14 septembrie 2017 - 11:28

Eu nu am incredere in preparatele facute industrial (comercial). Din cat stiu eu propolisul, ca si ceara, nu sunt solubile in apa.
In cazul acesta, in ce le-au diluat sa poata sa produca Apisanul? Nu stiu... Raman la convingerea mea: ce ne pregatim noi este cel mai sigur.
Nu le stiu pe toate !!!

#189 sieup'aici

    Membru avansat

  • Members
  • 6.676 posturi

Postat 16 septembrie 2017 - 09:32

Pai l-or fi macerat in alcool, cum facem si noi acasa,
Eu mi-am cumparat un borcanel cu granule de polen. Mi-a picat asa, ca arata frumos si atragator. Acasa am constatat ca gustul de polen este puternic. cum ma sfatuiti sa-l folosesc? Voi in ce mancare, gustare l-ati incorpora?

#190 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.018 posturi

Postat 19 septembrie 2017 - 04:01

Hei, polenul nu se pune in mancare, bre, se pune in beutura sau in miere naturala :emoticon-0140-rofl:

Silvia, cu cateva saptamanai in urma am primit si eu un borcanel cu polen de la cineva din Republica Moldova.
Nu-i vorba, eu am mai avut polen in casa. Cel mai recomandat este polenul proaspat (nu uscat asa cum este cel "la borcanele".
Polenul proaspat trebuie tinut in congelator, de unde se iau cantitati mai mici care se tin in frigider.

Citat

Crescatorii de albine stiu ca marimea si greutatea grăuntelor de polen pot fi foarte diferite, aceasta din cauza speciei plantelor, dar si de distanta pana la floarea sursa sau durata culesului la albine. Apicultorii recolteaza polenul pe care il aduc albinele acasa printr-o metoda simpla: ei pun la urdinis (intrarea în stup) un colector de polen prin care albinele nu pot intra decat daca descarca grauntele de polen, care astfel cad intr-un colector. Apicultorul le aduna si le poate pune la congelat, obtinand asa numitul "polen crud", sau le poate lasa sa se usuce, obtinand polenul granule

Polenul crud este considerat net superior celui uscat, deoarece prin uscare polenul își pierde nu doar apa, ci si din uleiurile volatile si din principiile active.

Polenul, fie se administreaza asa cum este, cate o lingurita, fie amestecat untr-un suc sau nectar natural, fie amestecat in miere naturala, fie...

Citat

Despre cantitatea recomandata pentru consum, parerile sunt impartite, dar se cunoaste ca:
- O doza de 30 g polen asigura tot necesarul zilnic de aminoacizi si circa 15% din raţia zilnică de fibre. Aceasta cantitate contribuie si la redu­cerea colesterolului rau.
- O lingurita de polen inseamna 15 g. Pentru o cura la o persoana sanatoasa cu alimentatie corecta aceasta doza este suficienta.
- Unii cercetatori sustin ca se pot lua pana la 175 g pe zi, dar crescand treptat dozele si incepand cu 30 g.

http://www.hobbybuca...olen-uscat.html
Nu le stiu pe toate !!!

#191 Butterfly

    Membru avansat

  • Members
  • 9.919 posturi

Postat 19 septembrie 2017 - 06:43

Si eu tot in alcool dizolv propolisul. Am mereu in casa tinctura si chiar ajuta la diverse mici probleme de sanatate. Polenul, in schimb mi se pare prea dulce si il evit in general, dar am un borcanel cu miere si polen pentru zilele cu dorinta de ceva delicios ;)
Toamna insa.....usuc bine, bine tescovina....o macin si o pun in miere. O bunaciune si sanatate curata!
Imagine postată

#192 sieup'aici

    Membru avansat

  • Members
  • 6.676 posturi

Postat 19 septembrie 2017 - 02:57

Tata a fost apicultor amator toata viata, apicultor meserias la pensie. Acum am frate apicultor, am crescut cu miere din abundenta, faguri, propolis, dar prea putin cu polen. Tata a refuzat sa puna aparatelul la urdinis atunci cand colegi apicultori il imbiau, fiind singura metoda de a face cu adevarat bani multi pe vremea comunista daca erai apicultori, dar albinele aveau de suferit. In procesul fortat de a lasa polenul la intrare in urdinis, albinele respective urmau sa moara. Cum tata isi iubea si proteja albinele simtindu-se raspunzatot pentru ele, nu a putut sa faca asta. Asa ca stiam gustul si mirosul polenului, dar nu am avut niciodata de mancat.
Bine, am sa pun si eu polenul intr-un borcanel cu miere, dar atat de rar si putin consum miere...

#193 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.018 posturi

Postat 19 septembrie 2017 - 08:58

Nu faci confuzie intre recoltarea de polen si de venin? Riscul sa moara albina era atunci cand se recolta veninul. Acum, nici riscul acesta nu mai este asa mare.
Veninul este cel ce se vinde la preturi aproape exorbitante.
Nu le stiu pe toate !!!

#194 sieup'aici

    Membru avansat

  • Members
  • 6.676 posturi

Postat 19 septembrie 2017 - 09:02

O ba da, cred ca ai dreptate. Acum ma intreb de ce totusi nu aveam si noi polen! Cred ca nu vroia tata sa-l ia de la albine. La toate bubele, durerle si bolile...dadeam cu propolis!

#195 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.018 posturi

Postat 19 septembrie 2017 - 09:17

Recoltarea polenului solicita albinele sa lucreze mai mult. Mierea se face din polen... Iar cand este recoltat in strea aceasta, apicultorul sileste albina lucratoare sa zboare din nou sa aduca altul.
Recoltarea se face, de regula cand este abundenta de polen iar sursa nu este departe de stupina. Albina sa nu fie foarte solicitata.
Nu le stiu pe toate !!!





1 utilizatori citesc acest topic

0 membrii, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi