Sari la conținut


ALBINA, MEDIC SI NUTRITIONIST


173 răspunsuri la acest topic

#161 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 25.695 posturi

Postat 01 noiembrie 2014 - 12:06

Citat

Cum s-ar zice din batrani, sanatate la borcan. Aceasta poate fi denumirea exacta pentru combinatia sanatoasa dintre miere si catina, o multitudine de beneficii pentru organimul nostru.
Ne asezam pe produs catina...
Nu le stiu pe toate !!!

#162 vara

    Avansat

  • Members
  • 17.685 posturi

Postat 01 noiembrie 2014 - 05:08

in Romania catina creste natural in foarte multe locuri si in foarte mare cantitate doar ca e foarte greu de recoltat, doar tiganii se baga...in Brasov, in piata a fost toata vara si inca mai este si acum , intre 6 lei si 16 lei kg. Eu care sunt innebunita dupa fructe de padure mananc zilnic. Nu exista zi incepand din iunie cand apar fragutele, apoi zmeura, afine, mure, coacaze, merisoare, catina,coarne, porumbele...deci pana tarziu in noiembrie (dupa ce cade bruma se culeg porumbelele care sunt foarte bune) sa nu mananc cel putin 1/2 kg de fructe de padure. Pe langa faptul ca sunt o sursa naturala si cel mai putin poluata de vitamine , minerale si enzime sunt si foarte energizante si foarte gustoase.... :emoticon-0100-smile:
veronikaImagine postată
Imagine postată

#163 Butterfly

    Membru avansat

  • Members
  • 9.751 posturi

Postat 01 noiembrie 2014 - 05:33

Eu am cules catina! M-am inarmat cu o forfecuta si am plecat spre barajul Vidraru intr-o toamna unde stiam ca-i catina! Ce sa zic ... am cules ceva, dar greu. Apoi ...am ajuns la concluzia ca cel mai bine tai crengute si le curat acasa. Asa fac si acum. Am crengute de catina pe balcon si in camara cateva borcane cu miere in care am pus fructe de catina.
Imagine postată

#164 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 25.695 posturi

Postat 02 noiembrie 2014 - 09:15

Pai, ce bre, nu stiti cum se culege catina, fara sa va intepati manutele, mai ales daca o aveti acasa?
Introduceti crengutele cu catina in congelator, le tineti acolo cateva ore pana ingheata apoi le scuturati frumos-frumos si zoate fructele cad de pe crengute. Ce mare filozofie? :emoticon-0102-bigsmile:
Nu le stiu pe toate !!!

#165 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 25.695 posturi

Postat 02 noiembrie 2014 - 09:18

Vezi postvara, pe 01 noiembrie 2014 - 05:08 , a spus:

in Romania catina creste natural in foarte multe locuri si in foarte mare cantitate doar ca e foarte greu de recoltat, doar tiganii se baga...in Brasov, in piata a fost toata vara si inca mai este si acum , intre 6 lei si 16 lei kg. Eu care sunt innebunita dupa fructe de padure mananc zilnic. Nu exista zi incepand din iunie cand apar fragutele, apoi zmeura, afine, mure, coacaze, merisoare, catina,coarne, porumbele...deci pana tarziu in noiembrie (dupa ce cade bruma se culeg porumbelele care sunt foarte bune) sa nu mananc cel putin 1/2 kg de fructe de padure. Pe langa faptul ca sunt o sursa naturala si cel mai putin poluata de vitamine , minerale si enzime sunt si foarte energizante si foarte gustoase.... :emoticon-0100-smile:
Vera, daca este asa cum spui, meriti un brat de felicitari. Faptul ca esti atenta la sanatatea ta si cauti sa iti fortifici organismul, merita toata aprecierea noastra. Daca reusesti sa ne convingi pe toti de necesitatea pastrarii sanatatii, faci cel mai mare bine. :AddEmoticons04271: :AddEmoticons04225:
Nu le stiu pe toate !!!

#166 vara

    Avansat

  • Members
  • 17.685 posturi

Postat 03 noiembrie 2014 - 06:11

eu incerc sa conving pe toata lumea, peste tot pe unde trec, cei din jurul meu se conving cel mai repede pentru ca puterea exemplului e cea mai mare...
veronikaImagine postată
Imagine postată

#167 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 25.695 posturi

Postat 03 noiembrie 2014 - 07:25

Un scop nobil, Vera!
Nu le stiu pe toate !!!

#168 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 25.695 posturi

Postat 15 ianuarie 2015 - 09:59

Butterfly:
MIERE DE MANA
Mierea de mana (mierea de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor.
Mierea de mana se mai numeste si miere de padure deoarece ea se obtine in zonele de padure care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cat si de foioase (artar, stejar, etc).
Aceasta poate fi de origine vegetala, cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lastarilor tineri, sau poate fi de origine animala, cand se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimina o excretie speciala(mana), cu mare continut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determină să culeagă orice substantă dulce, inclusiv mana. Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, în mierea de mană, pe lângă alte zaharuri s-a demonstrat prezenta unui zahăr specific (melezitoza) care se presupune că ar fi sintetizat chiar în tractusul digestiv al insectelor producătoare de mană. Acest tip de zahăr are un potential de cristalizare ridicat, iar mierea de mană în a cărei compozitie melezitoza depăseste 15% poate cristaliza chiar în faguri, imediat ce a fost produsă de albine.
Mierea de mana are o culoare mai deschisa in forma cristalizata. In functie de compozitia sa (continut redus de glucoza), sunt situatii in care mierea de mana poate sa nu cristalizeze. În general, mierea de pădure are o consistentă fluidă.
Culoarea mierii de mană este brună, cu nuantă verzuie, rosiatică sau pronuntat negricioasă. Ca si intensitate, gustul mierii de mană este mult diferit de celelalte sortimente de miere de flori, iar datorită continutului crescut de substante minerale care acoperă în parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mană are o nuantă usor lesietică.
Mierea de mană conţine substanţe antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alţi pigmenţi. De asemenea, a fost evidenţiat conţinutul mare de componente bioactive comparativ cu celelalte tipuri de miere.
Substantele minerale continute de mierea de mană sunt mai mari (de 5 sau chiar 10 ori ) decât în mierea de flori, la fel si substantele proteice si unii acizi.
Având altă origine, ea este lipsită de uleiuri volatile şi de aroma specifică mierii de flori. Mierea pură de mană are foarte putin polen, acesta provenind în special de la plantele anemofile.
Culoarea inchisa a mierii de mana (brun-verzuie inchisa) se datoreaza continutului bogat in substante minerale.
Mierea de mana are o valoare deosebita pentru consumul uman. Ea contine acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B, multa inhibina (bactericid) si enzime. Asa cum am mentionat anterior, ea este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu) decat mierea florala.
Toate aceste substante sunt asimilate mult mai bine de organismul uman decat prin consumul de produse artificiale.
Nu le stiu pe toate !!!

#169 Butterfly

    Membru avansat

  • Members
  • 9.751 posturi

Postat 06 martie 2017 - 02:14

Azi mi-a venit asa un gand sa fac un borcanel de miere cu ghimbir. Desi ...nu imi place ghimbirul si sper sa nu fac alergie la el ...para as incerca reteta pentru o saptamana! Aveti idee despre, ati auzit, ati incercat vreodata?
Imagine postată

#170 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 25.695 posturi

Postat 08 martie 2017 - 10:16

Am auzit, am citi, pare sa fie benefic. Adauga neaparat si suc de lamaie. Si nu lua in cantitate care sa te demotiveze.
Nici mie nu-mi place ghimbirul dar vreau sa ma obisnuiesc cu el.

http://www.imaginea....tatea-corpului/
Nu le stiu pe toate !!!

#171 Butterfly

    Membru avansat

  • Members
  • 9.751 posturi

Postat 08 martie 2017 - 10:52

Eu cu sistemul imunitar stau bine. De kilogramele in plus vreau sa scap!
Imagine postată

#172 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 25.695 posturi

Postat 09 martie 2017 - 10:14

Dr, Virgil Stroescu spunea: "de kg. in plus scapam numai daca alegem sensul invers celui in care le-am pus".
Ii dau dreptate.
Nu le stiu pe toate !!!

#173 Butterfly

    Membru avansat

  • Members
  • 9.751 posturi

Postat 10 martie 2017 - 02:59

Adica sa mananc mai putin! Sper sa-mi iasa si sa traiesc 21 zile cu mancare mai putina pentru ca stii cum se spune...un obicei se formeaza in 21 zile.
Daca rezist....sunt pe drumul cel bun. Daca rezist! :emoticon-0136-giggle:
Imagine postată

#174 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 25.695 posturi

Postat 11 martie 2017 - 08:58

Te incurajez! Vorb` aia: cum faci, asa ti se va face... :emoticon-0102-bigsmile:
Nu le stiu pe toate !!!





1 utilizatori citesc acest topic

0 membrii, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi