Sari la conținut


SUNTEM PARTE A NATURII. O DISTRUGEM ASTEPTAND CA EA SA NE VINDECE


170 răspunsuri la acest topic

#1 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.120 posturi

Postat 08 februarie 2012 - 07:06

Suntem parte a naturii. De aceea, cel mai bun remediu in cazurile de imbolnavire, ramane tot ea, natura. Mult mai ieftin si fara dureri, natura ne doftoriceste daca suntem dispusi sa apelam la ea.

Aici postam si discutam despre boli si retete naturiste de vindecare.
Nu le stiu pe toate !!!

#2 Guest_Ana_*

  • Guests

Postat 09 februarie 2012 - 08:00

BOLI HEPATOBILIARE Bolile vezicii biliare determina eliminarea neadecvata a bilei si creeaza mari probleme de digestie, deoarece lichidul biliar joaca un rol important in digestia si absorbtia grasimilor din alimentatie, impiedica putrefactia alimentelor in intestin, contribuie la eliminarea deseurilor produse de metabolism. Bila este secretata de celulele ficatului, este stocata in vezica biliara, iar in timpul digestiei se varsa in intestinul subtire.
1. CRIZELE HEPATOBILIARE:
Se trateaza cu infuzie de rostopasca, 1 lingurita da planta la 250 ml. apa clocotita, timp de 1-2 minute, apoi se strecoara, se beau 1-2 linguri de ceai pe zi la interval de 3 ore. A nu se supradoza, avand efecte toxice.
2. COLICI CU COMPONENTA NEVROTICA:
Se poate infuza coada soricelului, se bea toata cantitatea de ceai intr-o zi. Se mai poate bea un ceai din 10 gr. flori de levantica, 10 gr. flori de coada soricelului, 15 gr. frunze de menta, 30 gr. talpa gastii, 10 gr. sunatoare, 20 gr. radacina de valeriana, 5 gr. fructe de fenicul, se infuzeaza la 250 ml. de apa clocotita, se beau 1-2 cani pe zi, calde, cu inghitituri mici.
3. PENTRU O BILA "LENESA"
Se face un decoct de cicoare, deoarece cicoarea este colagoga, coleretica, laxativa, stimuleaza functiile hepatice, ajuta las eliminarea fecalelor din intestin. Se bea decoctul in 3 reprize, inaintea meselor. Se mai poate bea infuzie de unguras, volbura, coaja de crusin, levantica, suc de ridiche neagra cu miere de albine, decoct de radacina de brusture, infuzie de turita mare, ulei de masline sau de floarea soarelui.
4. COLECISTITA
Se manifesta in general prin inflamatii ale vezicii biliare si poate fi acuta sau cronica. Simptomele specifice sunt durerile in zona ficatului, care pot iradia in spate, spre umarul drept, insotite uneori de frisoane, stare generala proasta. Crizele apar de multe ori ca urmare a consumului de grasimi, sosuri, mezeluri, oua. Se recomanda infuzia de galbenele, 2 lingurite la 300 ml. apa clocotita. Se bea ceaiul caldut, fractionat, in timpul unei zile, inaintea meselor. Se poate folosi si infuzia de frasin sau de anghinare. Ceaiul se poate indulci cu miere, se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale. Cura se repeta dupa 1 luna de pauza.
5. DISCHINEZIA BILIARA HIPERTONA
Este o suferinta a cailor biliare ce se manifesta prin cresterea tonusului veziculei biliare, fapt care stanjeneste evacuarea bilei in perioadele de golire a stomacului. Se recomanda infuzia de rostopasca consumata de 3 ori pe zi cate 1 cana. Se poate prepara infuzie de cimbrisor din 1-2 lingurite de planta maruntita cu 250 ml. de apa clocotita, timp de 15-20 de minute. Se bea in 3 reprize pe durata unei zile. Se mai recomanda infuzie de salvie, care este un antiinflamator, mareste secretia bilei, antiseptic, sedativ usor. Infuzia de coada soricelului are efect antispastic, analgezic, dezinfectant. Se bea in 4-5 reprize.
6. DISCHINEZIA HIPOTONA SI ATONA
Se caracterizeaza prin scaderea sau absenta tonusului vezicii biliare, care produce tulburari in procesul de evacuare a bilei. Se recomanda infuzia de unguras, 1 lingurita de planta la 200 ml. apa clocotita, timp de 10-15 minute. Se beau 3 cani pe zi pe nemincate. Alt preparat este infuzia din volbura, care mareste contractia vezicii biliare, are un efect purgativ. Se folosesc 2 lingurite de planta la 250 ml. de apa clocotita, se bea 1 cana dimineata, pe stomacul gol. Se poate prepara tinctura de volbura din 20 gr. planta macerata 10 zile in 100 ml. alcool pur.

Se beau 2 lingurite pe zi, indulcite cu miere, dimineata si seara, inaintea meselor. Decoctul de crusin se folosestee in cazul insuficientei secretii biliare, care provoaca constipatia. Se prepara din 1 cana de planta cu 250 ml. de apa, care se bea seara la culcare. Infuzia de levantica este antispastica, colagoga, calmanta, antiseptica. Se prepara din 1-2 lingurite de planta uscata in 250 ml. apa clocotita, timp de 10-15 minute. Se beau 2 cani pe zi.Sucul de ridiche neagra amestecat cu 1 pahar de miere se consuma 3-6 linguri pe zi intre mese, pana la vindecare. Diluat in proportie de 1:1 se bea in prima zi 100 ml. de lichid, apoi cantitateea se mareste treptat pana la 400 ml. pe zi. Se bea seara inainte de culcare
7. LITIAZA BILIARA
Se manifesta prin colici biliare in partea dreapta a abdomenului, cu iradieri in spate sau umeri, greata,
varsaturi, febra. Cand calculul coboara in coledoc apare coloratia icterica a tegumentelor si mucoaselor, iar materiile fecale sunt decolorate. Se face un decoct de radacina de brusture, 1-2 linguri la 1 l. de apa clocotita, se fierbe 2-3 minute, se lasa 15 minute, se strecoara, se bea caldut pe timpul unei zile. Infuzia de turita mare, are proprietatea de a sfarama si elimina calculii. Se beau 2-3 cani pe zi.
***********************
:D Am facut mici schimbari de "decor" pentru a-ti aminti de faptul ca aici ai si astfel de posibilitati(Fonturile!). Cand ai nevoie sau placere, le poti folosi fara sa cumperi Neuroni. :D


#3 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.120 posturi

Postat 09 februarie 2012 - 11:04

Ce stiti voi despre pietrele din Vezica biliara? Cum pot fi eliminate? Se poate si fara operatie? Am pe cineva chiar dintre ai mei care are aceasta problema. M-as bucura sa aflu cat mai multe informatii si cat mai documentate.
Va multumesc.
Nu le stiu pe toate !!!

#4 o_ea

    Membru avansat

  • Members
  • 6.310 posturi

Postat 11 februarie 2012 - 05:04

Depinde cat sunt de mari, Gabi. Daca sunt f mari, atunci nu exista riscul de a pleca din vezica . Unele persoane traiesc linistite, fara sa stie ca le au in dotare, nu le deranjeaza. Altele, au o viata chinuita(greata,varsaturi, eructatii, meteorism,durere...).Daca sunt mai micute, riscul de a migra catre canalul biliar , blocandu-l, este mare.Cineva care se stie cu litiaza biliara, daca vede ca i se coloreaza tegumentele, chiar si atunci cand durerea lipseste sau dupa o colica, ca are prurit, febra, trebuie sa mearga urgent la medic pt ca icterul mecanic are frecvent drept cauza litiaza si este o urgenta chirurgicala. .Daca se intervine laparoscopic, in 48 de h , este externat.Tratamentul medicamentos este simptomatic,adica trateaza simptomele.Stiu ca pot fi sparte cu ajutorul ultrasunetelor.
Eu de ex, trag de a mea de cativa ani buni.

#5 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.120 posturi

Postat 11 februarie 2012 - 08:10

Mari, ce inseamna "mari"? Uite, persoana de care vorbeam mai sus, imi spunea ca sunt cam cat boabele de piper. Sunt mari sau ? Are uneori dureri serioase, mai ales dupa masa.
Nu le stiu pe toate !!!

#6 vara

    Avansat

  • Members
  • 17.685 posturi

Postat 11 februarie 2012 - 08:40

cat boabele de piper inseamna mici
durerea nu e data de marimea lor ci de cat sunt de netede sau de ascutite
exista pericolul blocarii pe canal la aceasta dimensiune si e recomandabila interventia laparoscopica dar dupa aceasta rolul bilei trebuie suplinit toata viata prin medicatie care sa faca digestia alt fel in timp se imbolnaveste stomacul si ficatul
veronikaImagine postată
Imagine postată

#7 o_ea

    Membru avansat

  • Members
  • 6.310 posturi

Postat 11 februarie 2012 - 09:02

Sunt mici.Pot fi sparte dar exista riscul ca dupa o vreme sa se refaca.

#8 vara

    Avansat

  • Members
  • 17.685 posturi

Postat 13 februarie 2012 - 10:16

Citat

LEACURI PE TIMP DE IARNA
Sunt retetele cele mai eficace pentru zilele reci. Va prezentam proceduri naturale, remedii cu plante si alimente, sugestii si mici secrete.
I. Intaritoare pentru imunitate
Transpiratii la baia de aburi
Pe vremuri, mai fiecare oras romanesc avea o baie comuna de aburi, loc de intalnire saptamanala, mai cu seama pentru barbati. Fara explicatii stiintifice, ei simteau ca, mai ales iarna, caldura umeda le face bine la sanatate. Un adevar confirmat astazi de stiinta: temperaturile ridicate nu activeaza doar circulatia, ci in acelasi timp stimuleaza si formarea de celule imunitare. Excitatia produsa de
aerul fierbinte pe mucoase ajuta mai ales la respingerea virusilor racelii. Cand mucoasele sunt puternic irigate cu sange, virusii nu se pot fixa pe ele atat de usor.
Domnia papucilor
Cat stati acasa, incaltati-va neaparat cu papuci caldurosi. Picioarele reci declanseaza guturaiul, afirma cativa cercetatori britanici de la „Common Cold Center“, de pe langa Universitatea Cardiff. In cadrul studiului lor, participantii care faceau bai reci la picioare contractau de doua-trei ori mai frecvent o viroza decat restul subiectilor. Explicatia este urmatoarea: scaderea temperaturii blocheaza activitatea leucocitelor, care combat virusii.
Traiasca iaurtul!
Produsele lactate naturale, nepasteurizate, cu bacterii probiotice, intaresc „politia intestinala“, cu care corpul se apara singur impotriva germenilor patogeni. Iaurtul creste proprietatea anumitor celule de a digera microbi si ajuta la formarea de celule imunitare. Cu o conditie: sa fie consumat zilnic. Este important sa folositi mereu acelasi tip de iaurt (kefir, lapte acru), intrucat producatorii intrebuinteaza culturi bacteriene diferite.
Kiwi si mango
Pentru combaterea infectiilor, corpul nostru consuma cantitati mari de zinc si vitamina C. De aceea, in cursul iernii, este necesar sa-i aprovizionam regulat depozitele. Kiwi contine foarte multa vitamina C. Mango ne pune la dispozitie zincul. Va propunem o masura profilactica absolut delicioasa: taiati in bucati mici un mango si doua kiwi si zdrobiti-le pana obtineti o crema pufoasa. La sfarsit o puteti indulci cu putina miere.
Paine cu usturoi
O capatana de usturoi ne apara, cu adevarat, de infectiile gripale? Pana ce oamenii de stiinta vor ajunge la un consens, cercetatorii britanici au descoperit ca fanii usturoiului sufera mai rar de tuse si guturai. Iar daca se imbolnavesc totusi, raceala lor trece cu trei zile si jumatate mai repede decat a celorlalti. Pentru a preveni imbolnavirea, e nevoie sa mancati usturoi zi de zi, minimum trei saptamani, cel mai bine taiat marunt si presarat pe o felie de paine unsa cu unt. Un amanunt important: numai usturoiul crud are acest efect.
II. Stimulente pentru suflet
Pete de culoare
Iarna poate fi deosebit de cenusie. Nu doar norii si ploile care tin locul zapezii incetoseaza culorile peisajului, ci si creatorii de moda, care imbraca femeile in negru si tonuri de gri. Pentru a lupta cu depresia, psihologii ne sfatuiesc sa ne inveselim macar casa, cu pete de culoare, alegand covoare sau pleduri in nuante vii si impodobind incaperile cu flori. Culorile exercita o influenta puternica asupra starii noastre de spirit: cele mai multe perceptii senzoriale ajung la creier prin intermediul ochilor.
Tonurile cromatice aducatoare de fericire sunt: rosul (ne face activi), portocaliul (ne insenineaza) si galbenul (sporeste optimismul).
Mancati iute si piperat
Nu acrul ne stimuleaza, ci iutele. Condimentele cum sunt ardeiul iute, piperul de Cayenne si hreanul lasa in urma lor, in gura, mici impulsuri dureroase. Creierul reactioneaza la ele, comandand organismului sa-si fabrice propriile analgezice, care induc totodata sentimentul de bine interior. Specialistii numesc acest fenomen „Pepper-High-Effect“ (efectul euforizant al piperului). Sugestie: taiati cativa ardei iuti in sosul pentru spaghete sau preparati-va un sos mexican Tabasco, amestecand suc de rosii cu ardei iuti, sare, otet si alte condimente, dupa gust. Daca la prima incercare l-ati nimerit prea iute, potoliti-va arsura de pe limba cu iaurt, lapte, banane sau inghetata.
Placerea de a mirosi
Aromele proaspete actioneaza asupra noastra la fel ca o baie fierbinte, dupa o zi obositoare, insa mult mai rapid. Moleculele infinitezimale patrund in nari, fiind conduse prin 20-30 milioane de celule olfactive direct in centrul senzorial. Cele mai bune stimulente olfactive se gasesc in toate magazinele: scortisoara, lamaile si menta.
Atipeala care incarca bateriile
Somnul scurt de dupa-amiaza, care ar trebui sa dureze in jur de 30 de minute, este un fel de portie de hibernare. Influenta lui pozitiva asupra corpului si a psihicului s-a demonstrat stiintific: potrivit unui studiu publicat recent in Grecia, cate o siesta de trei ori pe saptamana imbunatateste productivitatea, impulsioneaza buna dispozitie, reduce stresul si protejeaza inima. In SUA, firmele au amenajat camere de odihna pentru atipeala angajatilor la birou. Cautati o incapere mai retrasa, unde puteti incuia usa, si atipiti cu capul pe un birou, folosindu-va bratele drept perna.
Alimentele care ne fac fericiti
In orice supermarket bine garnisit se gasesc alternative demne de luat in seama la pilulele antidepresive prescrise de doctori. Substanta responsabila pentru buna noastra dispozitie se cheama triptofan si este un aminoacid ce participa la producerea serotoninei, cea care declanseza in creier sentimentele pozitive.
Iata topul alimentelor detinatoare de triptofan in cantitati apreciabile:
* suc de lamaie (preparat proaspat, din zeama si coaja alba din interior) - 450 mg/100 ml
* cascaval cu gauri - 430 mg/100 g
* ton - 300 mg/100 g
III. Balsam pentru piele si par
Clatitul cu lamaie
Zeama de lamaie readuce luciul parului degradat de frig, de purtarea caciulii si de aerul uscat al iernii. Stoarceti o jumatate de lamaie in jumatate de litru de apa calda. Dupa ce v-ati spalat pe cap (folosind un sampon neagresiv), turnati pe par apa cu lamaie, fara a mai clati dupa aceea.
Prosoape ude pe calorifer
Adesea e suficient sa intindeti un prosop ud pe calorifer, pentru ca parul sa va fie mai putin zburlit. Iarna, parul se incarca electric, deoarece aerul uscat nu e un bun conducator de curent. Cand mergeti pe linoleum sau pe mochete din fibre sintetice, ia nastere o energie statica si ea se aduna in firele de par. Sugestie: presarati pe prosoape cateva picaturi de ulei aromat.
Cura cu ulei de masline
Cand va mananca pielea capului iarna si se formeaza matreata la tample, o masca de noapte cu ulei de masline va poate fi de mare ajutor. Turnati intr-o farfurioara o cantitate de ulei masurata cu un paharel de tuica. Inmuiati din cand in cand varfurile degetelor in acest ulei care calmeaza pielea si masati bland tot capul. Lasati uleiul sa actioneze peste noapte, iar dimineata, spalati-va cu un sampon neutru. Ca sa evitati petele de grasime pe perna, inveliti-o intr-un prosop sau puneti o boneta pe cap.
Buze frumoase si sanatoase
Cu cat este mai buna circulatia sangelui la nivelul buzelor, cu atat mai curand se regenereaza pielea, iar micile crapaturi se vindeca mai repede. In loc sa folositi mereu strugurelul, faceti-va obiceiul sa strangeti puternic buzele, apasandu-le una de alta, cu dintii, sa le muscati usor sau sa le masati cu o perie moale, de mai multe ori pe zi.
Manusi cu ulei
Vi se aspresc mainile iarna? Cumparati o pereche de manusi chirurgicale de bumbac si taiati-le varfurile degetelor. Seara, inmuiati-le in ulei de masline si puneti-le pe maini, exact pe portiunile unde pielea e asprita. Cu varfurile degetelor libere, le puteti purta si in cursul zilei, telefonand, lucrand la calculator sau citind, in vreme ce substantele vegetale hranitoare si calmante patrund in pielea degradata si reduc inflamatia.
Baie cu lapte
Ca sa va hraniti pielea de pe intreg corpul, preparati-va un adaos de baie dintr-un litru de lapte gras ori un pahar de smantana, plus cel putin trei linguri de miere, dizolvate mai inainte intr-o cana de apa. Turnati ingredientele pe rand in apa de baie, incalzita la aproximativ 35 grade Celsius. Daca va place, adaugati si cateva picaturi de ulei eteric. Ramaneti in cada minimum cinci minute, dar nu mai mult de douazeci, apoi stergeti-va bine cu prosopul si bagati-va imediat in pat. Grasimea din lapte hraneste pielea, iar mierea ii asigura umiditatea necesara.
Molid si migdale contra picioarelor reci
Picioarele reci se pot incalzi cu un masaj de ulei de molid sau ienupar. Va creste rezistenta la frig, caci uleiurile eterice activeaza foarte repede si durabil circulatia locala. Supliment: adaugati ulei de migdale in proportie de 1:10 si masati-va alternativ labele picioarelor, energic, dar cu blandete, timp de cateva minute. Uleiul de migdale catifeleaza pielea si impiedica formarea bataturilor.
IV. Mijloace de lupta cu raceala
Mere coapte
Contra durerilor de gat ne ajuta merele coapte. Luati trei mere, scobiti-le in mijloc si scoateti-le samburii, ungeti-le cu miere si lasati-le sa se coaca aproximativ 30 de minute in cuptorul dinainte incalzit la 180 grade Celsius. Indata ce s-au racit, mancati-le pe toate trei, ca sa introduceti in organism suficienta pectina. Aceasta activeaza fortele de autoaparare la nivelul gatului. Suplimentar, mierea actioneaza ca dezinfectant..
Tratament cu cartofi
Terciul fierbinte stimuleaza circulatia locala si astfel reduce inflamatia la sinusuri. Curatati de coaja doi-trei cartofi, fierbeti-i pana se fac foarte moi, puneti-i intr-un castron cu putin lapte si zdrobiti-i. Intindeti pasta fierbinte, de grosimea unui deget, pe doua batiste puse una peste alta. Impaturiti batistele, facand din ele un pachetel alungit si asezati-l pe nas, cat mai cald. Imediat ce cataplasma s-a racit, schimbati-o.
Rondele de ceapa
Aromaterapie pentru nasul infundat: uleiurile eterice din ceapa dezinfecteaza si usureaza respiratia. Inainte sa mergeti la culcare, puneti intr-o farfurie adanca o ceapa mare, taiata in rondele, si asezati-o langa pat, la inaltimea capului. Terapia cu aroma de ceapa are insa efect doar daca nu deschideti fereastra.
Aburii si sanatatea
Aburii fierbinti cu uleiuri eterice (foarte indicat: eucaliptul) constituie cea mai eficienta terapie contra inflamatiilor din gat si faringe. Metoda consacrata e simpla: o oala de apa fiarta, cateva picaturi de ulei aromat si un prosop asezat pe cap.
Cafea cu aroma de cuisoare
Un remediu cu actiune rapida contra durerilor de gat sunt cuisoarele: ele dezinfecteaza si potolesc durerea. Zdrobiti-le intr-un mojar sau dati-le prin rasnita de cafea si fierbeti-le o data cu cafeaua. Sunt de ajuns una pana la trei bucati pentru o ceasca.
Bai la picioare
Un leac indelung verificat impotriva guturaiului si a tusei: baile la picioare cu apa incalzita progresiv fac sa apara o caldura placuta in picioare, ameliorand totodata si circulatia locala in mucoasele nasului si a faringelui.. Tineti picioarele intr-un lighean cu apa calda la 35C. Din trei in trei minute, adaugati apa fierbinte, pana cand temperatura din lighean atinge 40 grade Celsius. Daca nu aveti febra mai mare de 38,5 grade Celsius, va face bine si o baie mai rece. In acest caz, apa n-ar trebui sa depaseasca 38 grade Celsius. Insa, daca organismul va e slabit din pricina virozei, riscati sa aveti probleme de circulatie.
Piper fiert contra temperaturii
Scade febra: frecati intr-un mojar doua lingurite de boabe de piper negru, apoi fierbeti-le intr-o jumatate de litru de apa, cu doua lingurite cu varf de zahar. Lasati-le sa fiarba la foc mic, pana cand cantitatea se reduce la o cana. Consumati lichidul pe toata durata zilei, luand cate o lingura.
Zahar cu lamaie Bun contra tusei iritative: stoarceti zeama dintr-o lamaie pe o bucatica de zahar si sugeti-o. Vitamina C si uleiurile eterice din fruct dezinfecteaza faringele si activeaza secretia de saliva.
Supa tamaduitoare
Celebra supa de pui fluidifica secretiile si combate simptomele racelii. Cercetatorii americani au reusit sa demonstreze, insa, ca ea are un efect terapeutic si in viroze. Iata cum o putem prepara, ca sa fie deosebit de gustoasa. Se pune puiul in apa rece cu sare si se infierbanta, pana da in clocot. Se adauga o ceapa taiata in jumatati, cu doua cuisoare infipte in ea, si se lasa sa fiarba cam o ora la foc mic. Apoi se mai pun o bucata de telina, 2-3 morcovi, un pastarnac, o legatura de patrunjel, o gulie, trei boabe de piper si se fierbe in continuare. Cand legumele sunt fierte, puiul se scoate din oala, se transeaza si se baga la loc in supa.
Bautura de soc
Scurteaza viroza: extractul de soc face ca raceala sa treaca mai repede cu trei-patru zile si poate combate chiar gripa. Boabele negre contin multa vitamina C si fier, componente esentiale pentru sistemul imunitar. Reteta unei bauturi fierbinti de soc: jumatate de litru de suc de soc se amesteca in jumatate de litru de apa si se infierbanta bine. Se asezoneaza cu doua cuisoare, un bastonas de scortisoara, precum si cu sucul si coaja rasa ale unei portocale proaspete. Indulciti cu miere.
Nu uitati ghimbirul
Ajutor pentru respiratie: medicina traditionala chineza ne invata ca ceapa verde de arpagic si ghimbirul actioneaza asupra plamanilor, normalizand respiratia. Dati in clocot cate 15 g de ghimbir proaspat, impreuna cu 120 g pere. Bateti doua oua si le amestecati in pasta fierbinte. Se mananca seara, inainte de culcare.
Cataplasme cu diverse adaosuri
Caldura, ea singura, va face bine, cand aveti dureri de gat. Dar exista si un ajutor suplimentar: cataplasmele cu continut tamaduitor. Luati un servet de bumbac sau de in, impaturiti-l in lungime si intindeti pe el unul din urmatoarele remedii: solzi de ceapa, cartofi fierbinti, zdrobiti, felii de lamaie, 250 g branza de vaci incalzita. Sau inmuiati panza in untura topita intr-o tigaie. Infasurati cataplasma in jurul gatului si acoperiti-o cu un prosop uscat.
Hartia cu otet
Va desfunda narile: inmuiati o batista de hartie in otet, pana se imbiba toata, presarati pe ea piper negru proaspat macinat si asezati-o pe piept, fata cu piper fiind indreptata in jos. Ramaneti in repaos 20 de minute, dupa care va puteti sterge pielea cu un prosop cald.
Gargara cu suc de aloe
Daca aveti nu propriu-zis o durere, ci mai degraba o jena in gat, ea poate fi stopata cu urmatoarea procedura: din ora in ora, faceti gargara cu suc sau gel nediluat de aloe, pe care vi le puteti procura din farmacii sau de la magazinele naturiste. Substanta activa continuta in frunzele de aloe calmeaza mucoasele si reduce inflamatia. Atentie: nu inghititi lichidul cu care faceti gargara, fiindca s-ar putea sa aiba efect laxativ.
Sfecla si hreanul - la mare pret
Elibereaza sinusurile infundate: beti zilnic 1/4 l suc de sfecla rosie, mancand alaturi 20 g de hrean ras chiar atunci. Pigmentul betanina, continut in sfecla, ajuta la desprinderea bacteriilor fixate pe mucoase.
Uleiurile volatile din hrean neutralizeaza germenii.
Infuzie de patlagina
Ceaiul de patlagina amelioreaza toate infectiile cailor respiratorii. El are o actiune antibacteriana si dilata bronhiile. Totodata, contine mucilagii care combat tusea. Mod de preparare: se toarna 1/4 l apa clocotita peste doua lingurite de patlagina, se acopera si se infuzeaza 10 minute, dupa care se bea cu inghitituri mici.
Nu chiar asa fierbinte
Cand sunteti raciti, lasati bauturile foarte fierbinti sa se racoreasca putin. De pilda, daca veti bea un ceai medicinal aproape clocotit, temperatura ridicata va face faringele deja iritat sa sufere si mai mult. Consecinta: bacteriile cu care ceaiul ar trebui sa lupte vor gasi un nou teren prielnic pentru a se inmulti.

veronikaImagine postată
Imagine postată

#9 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.120 posturi

Postat 13 februarie 2012 - 11:53

Vezi postvara, pe 11 februarie 2012 - 08:40 , a spus:

cat boabele de piper inseamna mici
durerea nu e data de marimea lor ci de cat sunt de netede sau de ascutite
exista pericolul blocarii pe canal la aceasta dimensiune si e recomandabila interventia laparoscopica dar dupa aceasta rolul bilei trebuie suplinit toata viata prin medicatie care sa faca digestia alt fel in timp se imbolnaveste stomacul si ficatul

Vezi postiulia, pe 11 februarie 2012 - 09:02 , a spus:

Sunt mici.Pot fi sparte dar exista riscul ca dupa o vreme sa se refaca.

Va multumesc. Am sa-i comunic.
Nu le stiu pe toate !!!

#10 vara

    Avansat

  • Members
  • 17.685 posturi

Postat 14 februarie 2012 - 07:46

Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor
Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea bolilor degenerative. Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu fructele si legumele. Antioxidantii ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii.
Adaugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricarui tip de mancare. De exemplu, daca pregatiti piure de cartofi sau orez puteti adauga ardei iute, chimen sau sofran; la salate se pune maghiran sau rozmarin. Vegetarienii sunt cei care beneficiaza din plin de proprietatile curative ale condimentelor, deoarece, in general, dieta vegetariana se bazeaza pe utilizarea generoasa a condimentelor. In cele ce urmeaza va prezentam beneficiile oferite de condimente si mirodenii....mai mult sau mai putin cunoscute!
Scortisoara
Numai 1 lingurita cu scortisoara administrata zilnic ajuta la scaderea cu 30% a factorilor de risc care conduc la aparitia sindromului metabolic. Mai concret, scortisoara ajuta la scaderea glucozei, trigliceridelor, colesterolului LDL, chiar si in cazul pacientilor cu diabet zaharat de tip 2.
De asemenea, sunt studii care au demonstrat ca scortisoara previne rezistenta la insulina, chiar si in cazul persoanelor care au o dieta bogata in fructoza. Totodata, acestea sustin ca scortisoara este cea mai bogata sursa de antioxidanti, si stimuleaza buna functionare a creierului. Scortisoara are si proprietati antimicrobiene, stopand dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor, proprietati antiinflamatorii, anticoagulant care reduce angregarea trombocitelor. Adesea, scortisoara este utilizata si ca antidot pentru diaree dar si pentru disconfortul gastric.
Ghimbirul
Ghimbirul provine din Asia si India si se estimeaza ca acesta este utilizat de mai bine de 5000 ani. Acesta poate fi folosit cu incredere la prajituri, biscuiti si alte deserturi.
Ghimbirul este un puternic antioxidant care ajuta la relaxarea vaselor de sange, stimuland circulatia si calmand durerile. De asemenea, ghimbirul calmeaza spasmele si reduce flatulenta sistemului digestiv, dar este un remediu naturist excelent si impotriva greturilor asociate calatoriilor, sarcina sau mahmureala.
Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ghimbirul este recomandat si pentru prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, cancerului, bolii Alzheimer sau artrita.
Oregano
Frunzele de oregano, ca si uleiul de oregano, au proprietati antibacteriene si antivirale, ajutand la distrugerea organismelor care contribuie la aparitia infectiilor pielii. Aplicat local pe piele, uleiul de oregano ajuta la tratarea mancarimilor si a iritatiilor pielii, la nivelul cavitatii bucale uleiul de oregano este eficient in tratarea gingivitelor. Mai mult oregano, poate fi utilizat si la tratarea sinuzitei: se administreaza zilnic 2-3 picaturi ulei de oregano (de preferat acestea se introduc intr-un pahar cu suc proaspat de legume sau fructe), timp de 10-15 zile. Primele efecte le veti simti dupa 3-5 zile de la inceperea tratamentului.
Oregano contine o cantitate considerabila de vitamine si minerale, fiind o sursa excelenta de fier, magneziu, calciu, vitamina C si vitamina A, dar si de acizi grasi omega-3. Frunzele uscate de oregano pot fi utilizate pentru tratarea durerilor aparute din cauza artritei sau reumatismului, acestea se aplica local pe zona dureroasa, dupa care se panseaza.
Rozmarin
Un buchet de rozmarin tinut in casa actioneaza ca un odorizant de camera, putand fi utilizat in acelasi timp si pentru diferite preparate culinare. Despre rozmarin se stie de stopeaza mutatiile genetice care ar putea conduce la aparitia cancerului, si ajuta la prevenirea deteriorarii vaselor de sange si a circulatiei sanguine, prevenind astfel riscul aparitiei atacului de cord. Uleiul de rozmarin stimuleaza cresterea parului, activitatea mentala si previne aparitia afectiunilor respiratorii.
Curcuma (sofran indian)
Bogat in antioxidanti si in antiinflamatori denumiti curcuminoizi, cercetatorii au descoperit ca sofranul vine in ajutorul organismului in lupta impotriva cancerului. Potrivit studiilor, curcuminoizii ajuta la prevenirea bolii Alzheimer si a inflamatiei articulatiilor, dar si la tratarea afectiunilor hepatice si digestive.
Astfel, curcuma contribuie la prevenirea si tratareabolilor intestinale inflamatorii, boala Crohn, colita ulcerativa, artrita reumatoida, fibroza chistica etc. Studii recente sustin ca curcuma poate fi utilizata si pentru prevenirea afectiuni hepatice si cardiovasculare.
In combinatie cu alte crucifere, sofranul de India previne cancerul de prostata si stopeaza dezvoltarea tumorilor de prostata existente. Mai mult, se preconizeaza ca acesta impiedica metastazarea mai multor forme de cancer, insa pentru atestarea acestui lucru sunt necesare studii suplimentare.
Curry pudra
Curry este o mixtura formata din mai multe condimente: coriandru, schinduf, predominant fiind insa sofranul de India. Pudra de curry este larg utilizata in bucataria indiana la prepararea puiului si a crevetilor.
Praful de curry contine antioxidanti si compusi antiinflamatori, despre care se stie ca imbunatatesc functia cognitiva, previn aparitia cancerului de piele si stimuleaza buna functionare a creierului, prevenind astfel aparitia bolii Alzheimer.
Boiaua
Boiaua contine o cantitate neobisnuit de mare de vitamina C. Ardeiul folosit la boia contine de 6-9 ori mai multa vitamina C decat o rosie obisnuita. Ca si chili, boiaua contine capsaicina, substanta cu actiune antiinflamatorie si antioxidanta care reduce riscul aparitiei cancerului.
De asemenea, boiaua este un agent antibacterian si stimulant care ajuta la reglarea presiunii sanguine, imbunatatind circulatia sanguina, si creste cantitatea de saliva si acizi gastrici, ajutand la imbunatatirea digestiei.
Cuisoare
Cuisoarele sunt bobocii de flori uscate din arborele de cuisoare, un copac vesnic verde care creste in climele tropicale. In timp de cuisoarele sunt intens folosite astazi in scopuri culinare, proprietatile curative sunt cunoscute de secole. De exemplu, in China se folosesc cuisoarele de mai bine de 2000 ani pentru tratarea respiratiei urat mirositoare. Iar in alte tari, cuisoarele erau folosite pentru tratarea alcoolismului.
Cuisoarele au proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice si antiseptice. De asemenea, acestea sunt si un anestezic natural, motiv pentru care cu secole in urma era folosit in timpul procedurilor stomatologice, iar in prezent mai sunt folosite de unele culturi ca remediu impotriva durerilor de dinti.
De asemenea, cuisoarele sunt condimente care ajuta la vindecarea afectiunilor sistemului digestiv, ameliorand flatulentele si accelerand metabolismul. Totodata, acestea sunt de mare ajutor in cazul mai multor tulburari digestive, printre care si varsaturile si diareea.
Chimenul
Chimenul contine cantitati importante de magneziu si fier. Semintele de chimen au si proprietanti anti-cancerigene, in acest scop fiind indicat mai ales ceaiul din seminte de chimen.
Beneficiile chimenului in cazul afectiunilor digestive sunt cunoscute de sute de ani, acesta ajutand in caz de flatulenta, indigestie, diaree, greturi etc. Pentru prevenirea afectiunilor digestive se recomanda mai ales ceaiul din seminte de chimen, care trebuie servit caldut.
Datorita proprietatilor sale antiseptice, chimenul este indicata in tratarea formelor usoare de raceala.
Busuiocul
Busuiocul este o sursa excelenta de vitamina A,magneziu, potasiu, fier si calciu. Beneficiile aduse de busuioc sanatatii sunt: tratarea greturilor, a raului de miscare, indigestia, constipatia, probleme respiratorii sau chiar diabetul.
Boabele de mustar
Mustarul stimuleaza apetitul alimentar si digestia, si ajuta la decongestionarea sinusurilor. De asemenea, mustarul stimuleaza circulatia sanguina si actioneaza ca un pansament in zonele inflamate ale corpului.
Mustarul din comert ofera o aroma extraordinara cu putine calorii, nu contine colesterol ci doar urme de grasimi vegetale si intre 25-32% proteine. Frunzele de mustar contin calciu, fosfor, magneziu si vitamina B.
Uleiul de mustar poate fi folosit la masaj, dar si ca tratament impotriva caderii parului. Acesta contine acizi grasi omega-3 si este o excelenta sursa de fier, zinc, magneziu, calciu, proteine etc.
Hreanul
Hreanul face parte din familia mustarului si actioneaza ca un stimulent digestiv. Din punct de vedere medical, radacina de hrean are numeroase proprietati curative: puternic antibiotic, expectorant, antibacterian, diuretic, bronhodilatator, vasodilatator coronarian, stimuleaza cresterea tensiunii arteriale, si sistemul imunitar al organismului etc. Tinand cont de proprietatile enumerate mai sus hreanul este util in tratarea bronsitei, sinuzitei, reumatismului, anemiei, stomatitei etc.
Cimbrul
Cimbrul este bogat in timol, un ulei esential puternic antiseptic, antibacterian si antioxidant. Datorita proprietatilor acestui ulei esential cimbrul poate fi utilizat in tratarea infectiilor gatului, inflamatiilor, bronsitei acute si cronice si tusei convulsive. De asemenea, cimbrul stimuleaza actiunea cililor din interiorul bronhiilor, actionand direct asupra mucoasei bronsice, fapt care previne inflamatia tractului respirator.
Toti membrii familiei mentei, inclusiv cimbrul, detin terpenoide, substante recunoscute pentru prorietatile anti-cancerigene. Pe langa utilizarea cimbrului in bucatarie, acesta poate fi consumat si sub forma de ceai. La o cana de apa se adauga 1 lingura de cimbru, se infuzeaza, iar dupa 10 minute se strecoara si poate fi consumat. Ceaiul poate fi consumat de 3-4 ori pe zi pentru tratarea tusei.
Mararul
Atat frunzele cat si semintele de marar pot fi folosite la pregatirea a diferite retete culinare. Pe langa faptul ca ofera o aroma si un gust speciale, mararul este eficient in ameliorarea, prevenirea si tratarea mai mult afectiuni. Mararul este eficient pentru reglarea tractului digestiv, tratarea insomniilor, dizenterie, diaree, tulburari menstruale, afectiuni respiratorii, dar lupta si impotriva cancerului.
Piperul
Piperul negru detine mai multe proprietati medicinale decat isi pot imagina oamenii. Piperul negru nu este ca sarea care daca este consumata in exces dauneaza sanatatii, ci proprietatile sale curative cresc direct proportional cu consumul. Printre proprietatile medicinale detinute de piper se regasesc: stimularea tractului digestiv, prevenirea gazelor intestinale, prevenind astfel flatulenta si balonarea, creste cantitatea de acid hidrocloric din stomac si inhiba dezvoltarea bacteriana mai ales la nivelul tractului intestinal.
Deci, pentru a beneficia de toate aceste proprietati nu trebuie decat sa adaugati putin piper la cat mai multe preparate culinare... de preferat la toate.
Leusteanul
Leusteanul este utilizat mai ales pentru proprietatile sale diuretice: creste fluxul urinar, ajuta la tratarea dificultatilor de urinare si a cistitei. Datorita cresterii fluxului urinar, leusteanu ajuta si la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi.
Leusteanul este considerat un agent care intareste si imbunatateste functia stomacului. Alte proprietati ale acestuia sunt: prevenirea indigestiilor, a colicilor, dar in mod special leusteanul este eficient in ameliorarea flatulentelor. Ca si expectorant, leusteanul elimina mucusul de la nivelul sistemului pulmonar, fiind de mare ajutor pacientilor cu pleurezie.
Sofranul
Substantele continute de sofran au actiune citotoxica asupra carcinoamelor umane si celulelor leucemiei. Acest efect se datoreaza componentelor carotenoide, in mod special demil-crocetin, care creste difuzia de oxigen in plasma cu pana la 80%. Aceasta actiune ajuta la prevenirea ateroscrelozei secundare. Consumul de sofran este contraindicat femeilor insarcinate deoarece creste riscului avortului spontan.
veronikaImagine postată
Imagine postată

#11 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.120 posturi

Postat 14 februarie 2012 - 09:03

Am impresia ca traim intr-o adevarata farmacie de mare eficienta si noi ignoram acest lucru. Multumim, Vera...
Nu le stiu pe toate !!!

#12 Guest_Ana_*

  • Guests

Postat 15 februarie 2012 - 09:02

Ingrijirea parului
In ingrijirea parului, importanta este mentinerea functiei normale a glandelor sebacee ale pielii. in acest scop, un rol mare are curatirea si hranirea pielii capului. Masurile luate trebuie sa tina cont de natura parului: gras, uscat sau normal.
Parul gras
Din cauza excesului de sebum, nu trebuie spalat prea des deoarece glandele devin mai active. Se va spala la 7-8 zile, cu spuma de sapun (sapun dizolvat) nu cu sapun direct pe par sau cu sampon pentru par normal, pentru a nu accelera producerea grasimii prin degradarea prea puternica a firelor in cazul folosirii unui sampon indicat pentru par gras. Apa va fi calduta. Se va spala apoi cu sampon facut cu galbenus si rom sau suc de lamaie si se va clati cu apa cu suc de lamaie sau o lingura otet natural. Nu uscati parul cu foehnul dat la maxim, deoarece aerul fierbinte activeaza sebumul. Uscarea cu foehnul nu face bine nici parului uscat. Cel mai bine este sa se usuce la soare sau la temperatura camerei.
Parul uscat
Va fi spalat la 2-3 saptamani, deoarece este lipsa de sebum. Sampoanele vor fi pe baza de lanolina. Se spala apoi cu galbenus de ou cu 2 picaturi de ulei de masline, porumb sau ricin si 1-2 picaturi zeama de lamaie. Pentru a avea parul lucios, adaugati o lingura decoct (10 min.) din 2 lingurite cu cimbru. Din cand in cand se va masa parul cu putin gaz (titei) + ulei de masline + galbenus. Se sta 15 min. cu acest amestec pe cap.
Parul norma
Trebuie curatat si hranit. Masajul si periatul parului sunt necesare pentru buna circulatie a sangelui si indepartarea impuritatilor. Dupa spalat, pieptanul se va spala si el. Clatirea parului sa se faca cu decoct de plante in care se pune putin otet sau zeama de lamaie.
Culoarea parului este data de un pigment numit melanina, depozitat in celulele filamentului pilos. Lipsa lui produce albirea parului. incaruntirea parului mai poate avea cauze ereditare sau poate fi provocata de nevralgii, boli infectioase, greseli alimentare sau stres puternic. De asemenea, hipovitaminoza A poate influenta albirea parului. Clatitul parului cu musetel deschide culoarea lui. Se adauga zeama de lamaie. Clatitul cu infuzie de mesteacan inchide culoarea parului, il face moale si lucios. Fructele bogate in acid folie (alunele, catina, visinele, portocalele) au un anumit rol in pigmentarea parului.
Caderea parului este urmarea atrofiei foliculilor pilosi (sacii epiteliali in care se afla radacina parului).
Imagine postată
Rezistenta radacinilor si a firelor de par depinde de cantitatea unei proteine naturale numite „cheratina”. Ea se formeaza in organism prin combinarea mai multor elemente: saruri minerale (Zn, Cu, Fe, Si), aminoacizi (metionina, cisteina) si vitamina B6. Din diferite cauze – stres, poluarea din aer, avitaminoza, anticonceptionale – apar carente ale unuia sau a mai multora din aceste elemente. Astfel, parul va suferi, se va rupe usor sau se va despica la varf. Ondularea permanenta si vopsirea parului, din cauza substantelor chimice, pot degrada grav firul de par. Vopsirea parului este bine sa se faca cu vopsea din plante (Hena), fara chimicale. Sa nu se foloseasca sampoane care sa contina formaldehida, dioxan, alcalii. Irigarea sangvina a zonei capilare este stimulata prin masaje ale pielii capului, perieri cu perii din par natural, exercitii de gimnastica tip lumanarea, dusuri scotiene (alternari cald-rece).
Se pot obtine rezultate bune prin:
Introducerea regimului naturist, a spalarii parului dupa samponare cu galbenus de ou trecut prin tifon in amestec cu 2-3 picaturi de suc de lamaie si 1-2 picaturi de ulei de ricin, porumb sau masline, iar apoi clatirea cu decoct de plante in care se pune putin otet de mere sau numai cu apa cu otet de mere (1 lingura/1 cana apa). Otetul de mere impiedica formarea matretii si caderea parului.
- Timp de 1-2 luni sa se ia cate 3 lingurite/zi cu pulbere de coada-calului.
- Sunt necesare vitaminele si sarurile minerale: A (stralucire), Bp B2, B5 (contra caderii parului, seboreei, pentru pigmentare, pentru protejarea pielii capului), P (sindrom cu permeabilitate capilara), PP, Si si S (care favorizeaza cresterea parului), Fe si I, sau se mananca drojdie de bere, paine de secara, orz, fructe, peste, lapte si oua. Firul de par, care este infipt in pielea capului prin 3 radacini, este inconjurat de vase de sange, nervi si glande sebacee. in 2-4 zile, firul de par creste 1 mm, iar viata lui este de 3-4 ani. Atunci parul cade si in locul lui creste altul. Se pot pierde 30-50 fire de par/zi.
Sa se bea suc de: morcov + laptuca + spanac + castravete. Ajuta la cresterea parului.
- Suc de ardei verde – ajuta glandele sebacee situate la radacina parului;
- Daca va tundeti cand este „luna noua”, parul va creste mai repede si mai des;
- Daca adaugati in apa de clatit 2 linguri de bere, parul va avea volum;
- Contra caderii parului, masati zilnic la radacina lui cu o infuzie concentrata de ceai negru (chinezesc, indian sau rusesc);
- Parul gras se va spala la 10 zile cu decoct de foi de vita neagra, de gutui sau de nuc;
- Se consuma: proteine, alimente cu germeni de grau, seminte crude de floarea-soarelui incoltite, lecitina din soia, morcovi (suc), ulei vegetal, vitamine si minerale naturale, untura de peste (vitamina A), multa vitamina C, miere, sare cu iod (ajuta in caz de fragilitate a unghiilor);
- Se spala parul cu decoct de: brustur, cimbrisor, cimbru, coaja de stejar, tintaura si infuzie de frunze de mesteacan, urzica, hamei, nuc, salvie, musetel, sau daca se poate plante proaspete: frunze de nuc (imprima parului reflexe brune) + mesteacan + soc + 1 tulpina de rostopasca – infuzie. Sucul de lamaie adaugat la limpezire da parului suplete si stralucire;
- Se consuma: calomfir, patrunjel (regenerator), varza, drojdii, tarata, iaurt, galbenus;
- Tinctura din flori si frunze de condurasi (macerat 15 zile in alcool de 50°, in parti egale); frunze de salvie sau sovarf (20 g in 100 ml alcool); tinctura de ardei iute (20 g la 100 ml apa, 7-8 zile – frectii energice la radacina parului);
- Decoct de seminte de schinduf (60-120 g/l). Se fac frectii ale pielii capului la 2 zile (seboree);
- 1,5 kg lamai adaugate in apa de spalat parul; frectii cu suc de lamaie (seboree);
- Se fac frectii saptamanal cu decoct de radacini de brusture (3 linguri la 1/2 1 apa rece, fiarta 30 min.) sau tinctura din 20 g planta in 100 ml alcool, 15-20 zile, apoi frectie puternica;
- Se spala si se clateste parul cu macerat de radacini de scaieti, apoi cu apa (100 g radacini de scaieti uscate, se tin o zi in 51 apa rece si a doua zi se fierb 5-6 min. inainte de spalarea parului). Se poarta manusi de cauciuc la spalarea parului si nu se atinge fata sau alta parte a corpului cu maceratul de scaieti, deoarece poate creste par in acele locuri;
- Dermapin (laptisor de matca) + polen – sa se frectioneze radacina parului de 2-3 ori/ saptamana, cu un tampon de vata invelit in tifon si imbibat cu solutie;
- Ulei de porumb, masline sau ricin cald + titei + galbenus – se maseaza capul, dupa care se infasoara cu un prosop inmuiat in apa fierbinte si stors. Se sta minimum 15 min., apoi se spala cu sampon de plante (mesteacan, urzica), se limpezeste cu apa in care s-a adaugat suc de lamaie (da elasticitate, stralucire parului);
- Sa se frectioneze zonele unde cade parul, de 6 ori/zi, cu otet de mere; infuzie de frunze proaspete de nuc, esenta din radacini de urzica.

#13 ivone

    Membru avansat

  • Members
  • 2.725 posturi

Postat 19 februarie 2012 - 12:58

Ca ti-ai pierdut podoaba capilara pe alocuri nu conteaza.Important sa nu-ti pierzi capul cu totul ca atunci nici un tratament naturist nu te mai salveaza :) Iarta-ma,dar incercam sa mi-i te imaginez cu toate ingredientele pe cap,frectionandu-te pana cand iti roseai chelia...no ,ce sa fac ca imaginatia mea o i-a si pe alte cai decat cele normale.Mizez pe simtul umorului tau dezvoltat si ca nu te superi pe mine.

Ceea ce a spus Iulia si Vara despre acele pietre (calculi biliari) este adevarat.Pentru a preintampina eventualele colici,este de preferat a se urmari alimentele care le provoaca sau dupa care apar primele simptome.Acestea ar trebui scoase din alimentatie.Probabil colecistul este si plin de namol sau chiar malformat ceea ce-l impiedica sa functioneze la capacitatea lui normala.De verificat valorile colesterolului ,HDL-ului mai cu seama si toate investigatiile ce tin de grasimea sangelui si functiile hapato-bliare,gastrointestinale pentru a vedea clar valorile lor daca sunt in parametri normali.Din alimentatie ar trebui scoase toate produsele de origine animala.
In faza acuta este bine de baut cu inghitituri mici,o cana de ceai de anghinara neindulcit pe parcursul unei ore.

#14 viktx

    Membru avansat

  • Members
  • 1.021 posturi

Postat 20 februarie 2012 - 06:29

pt imunitate .............un ceai de scortisoara,cuisoare ,lamaie....indulcit cu miere............
este foarte bun de consumat primavara si toamna....

#15 ivone

    Membru avansat

  • Members
  • 2.725 posturi

Postat 20 februarie 2012 - 05:30

Multumim viktx !

#16 ivone

    Membru avansat

  • Members
  • 2.725 posturi

Postat 20 februarie 2012 - 05:42

Pentru durerile de gat,raceli,viroze respiratorii este foarte bun propolisul solid sa-l mestecati pana se faramiteaza in gura ca un nisip dupa care se poate si inghiti sau arunca apoi.Ca si cantitate ce o folosesti o data,este o bucata de marimea unei alune de padure.Se poate folosi de 3 x 1 bucati pe zi.Este cel mai natural antibiotic.Indicat este ca dupa ce l-ati mestecat,cel putin o jumatate de ora sa nu mai consumati nici un preparat lichid si mai putin solid pentru a-si face efectul.

Tot pentru aceleasi afectiuni sunt foarte indicate inhalatiile cu apa sarata (sare neiodata de preferinta) chiar si fara sa va puneti prosopul in cap.
Tot pentru aceleasi afectiuni este foarte indicata vitamina C(naturala daca se poate) de 1 gr luata chiar din ora in ora in faza acuta si multa apa si ceai cu lamaie indulcit doar cu miere de albine.Ajuta la scaderea temperaturii ,cresterea imunitatii si la o insanatosire mai grabnica.

#17 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.120 posturi

Postat 20 februarie 2012 - 10:27

Unde se gaseste astfel de propolis solid?
Nu le stiu pe toate !!!

#18 Guest_Anka_*

  • Guests

Postat 22 februarie 2012 - 02:46

CRONOBIOLOGIA
Vechii invatati chinezi cunosteau orarul organelor. Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat.
S-a demonstrat stiintific ca cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor.
ORA 6
Imagine postată
Este ora la care organismul se trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima.
Ce trebuie evitat la acesta ora? In afara de lenevirea in pat, ALCOOL si TIGARI.
ORA 7
Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi. LaImagine postată aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia.( un pahar de apa baut imediat dupa trezire face sa scapi de constipatie)

ORA 8
Organismul tanjeste dupa "combustibil". Din nefericire estesi ora la care au loc cele mai multe infarturisi accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui. Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului.
ORA 9
Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.
ORA 10
Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv.Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior.Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite.
ORA 11
Imagine postatăOrganismul isi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice( totusi, mai cu mila, va rog)dupa pofta inimii. Cu putin inaintea prânzului, inimasi circulatia sanguina se afla în momentul lor de varf.
Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real.
ORA 12
S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în forma.
Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati în fata unei ferestre deschise.( Aerisiti foarte bine incaperile. Rezultatul este benefic. Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Se pregateste pentrua produce sucul gastric si a primi mancarea.
ORA 13
Scade atentia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare. Dupa masa de pranz bila începe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa.Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI.Mancarea se serveste in liniste si armonie.
ORA14
Imagine postată
Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca.

#19 Guest_Anka_*

  • Guests

Postat 22 februarie 2012 - 02:48

ORA 15
Creierul se pune din nou în miscare. Ne putem continua în fortaactivitatea. Atentiasi puterea de concentrare sunt în forma maxima.
Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul.
ORA 16
rezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac.
ORA 17
Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în forma. Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive.
ORA 18
Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilorsi a parului. Corpul este insa putin obosit. Nervii reactioneaza la durere sau furie.
ORA19
Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii se deschidsi asimileaza produsele cosmetice. Dar atentie, scade tensiunea.
Ora 20
Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialelesi modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta
ORA 21
Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mincarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate. Doar stomaculsi ficatul mai lucreaza.
ORA 22
Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului, caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata.
ORA 23
Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita.
Daca vrem sa fim frumoase, noi femeile, trebuie sa ne punem la somn, la aceasta ora, pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii.
ORA 24
Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza la minim pe scala sa de functionaresi se programeaza " pentru maine". Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca într-un somn profund.
Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt în stare de inhibitie.
ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila.
intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala.
Dimineata retinem mai usor informatiile, dar pentru a le pastra în memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza.
Imi doresc sa tineti cont de aceste indicatii. Incercati si vedeti ca viata va va fi din ce in ce mai frumoasa si voi mai sanatosi.
Mai jos aveti o schema cu RITMURILE CEASULUI BIOLOGIC
Ritmurile ceasului biologic:
ORELE 23-01
Perioada de maxima activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acestorgan, in aceasta perioada se trezesc din somn sau nu pot adormi.
ORELE 01-03
Se activeaza ficatul. In aceasta perioada oxigenarea creierului este minima. Cei care sufera de afecţiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc in aceasta perioada. Ficatul şi vezica biliara fiind organe pereche, şi cei suferinzi de afecţiuni biliare prezinta aceleasi simptome. In aceasta perioada nu se recomanda fumatul, consumul de cafea, alimente grase si bauturi alcoolice.
ORELE 03-05
Se activeaza plamanii, deci in aceasta perioada fumatorii, bolnavii de astm, cei raciţi sau cu alte afeciuni ale aparatului respirator se trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Cei bolnavi sunt coplesiti de senzatia de teama si nesiguranta
ORELE 05-07
Este perioada de activitate maxima a intestinului gros. Este perioada in care majoritatea oamenilor merg la toaleta. Se recomanda evitarea stresului si grabei in aceasta perioada. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obicei mai rau decat in cursul zilei. Se recomanda consumul de ceaiuri din plante medicinale.
ORELE 07-09
Incepe activitatea maxima a stomacului. Se va evita expunerea corpului la frig sau dusuri reci, este mai indicat un mediu cald. Se recomanda administrarea de vitamine.
ORELE 09-11
Splina si Pancreasul sunt la activitate maxima. Este total contraindicat consumul de alcool.Se recomanda consumul de fructe şi miere de albine(singura perioada din zi, cand organismul poate digera fara efort dulciurile).Se va evita efortul fizic. Din contra, disponibilitatea la efort psihic si intelectual este la maxim. Asadar, treceti la invatat!!!
ORELE 11-13
Perioada de activitate maxima a inimii. In aceasta perioada nu se recomanda consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din acest motiv, trebuie multa atentie, exista un risc marit pentru accidentare.
ORELE 13-15
In aceasta perioada intestinul subtire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideala pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizica este pe curba ascendenta.
ORELE 15-17
Perioada hiperactiva a vezicii urinare. In aceasta perioada se recomanda consum marit de lichide ( apa, ceaiuri ), şi activitate sportiva. Organismul este capabil sa digere mai usor si alimentele mai grele, creste in continuare predispozitia pentru activitatea fizica.
ORELE 17-19
Rinichii functioneaza la capacitate maxima, este indicat sa se evite actiunile factorilor care ii ingreunează activitatea ( grasimi, zahar, sare, bauturi racoritoare, conservanţi alimentari, cafea, alcool, dar mai ales stresul si frigul.
ORELE 19-21
Activitatea maxima a pericardului si sistemului circulator. Este perioada de maxima receptivitate a simturilor, optima pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzica. In aceasta perioada toate tipurile de medicatie au eficienta maxima (atat cele administrate oral, cat şi cele aplicate extern).
ORELE 21-23
Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregateste de odihna, deci nu se recomanda nici o activitate care l-ar putea reactiva (exercitii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat ).

#20 Gabriel_S

    Admin

  • Administrators
  • 26.120 posturi

Postat 23 februarie 2012 - 07:03

Foarte interesant acest orar.
Nu le stiu pe toate !!!





1 utilizatori citesc acest topic

0 membrii, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi